Ηλεία

Πύργος: Σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπους (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Τον πολιούχο του, Άγιο Χαράλαμπο, τίμησε την Παρασκευή ο Πύργος, με τους χιλιάδες πολίτες και τις αρχές του τόπου να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Νωρίς το πρωί τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η λιτάνευση της εικόνας που έγινε, ως είθισται, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία παρουσία τοπικών Αρχών, φορέων, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και πλήθους κόσμου στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Πύργου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, οι βουλευτές Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, οι πρώην βουλευτές, Μιχάλης Κατρίνης και Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι δήμαρχοι, Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, ο διοικητής της 117 Π.Μ. Ανδραβίδας, Κωνσταντίνος Δελήμπασης, ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, Αδαμάντιος Μητρόπουλος, ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Κυριακόπουλος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ηλείας, Κώστας Στεφανόπουλος, ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Νίκος Σπαής και ο υποδιοικητής, Κώστας Κατσαριώτης, ο διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Κώστας Σμυρνής, ο πολιτευτής, Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Διονύσιος Καλαματιανός, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εκπρόσωποι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πύργου και του δήμου Πηνειού, των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, Δανιήλ, συνεπικουρούμενος από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, Γερμανό και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης, Αθανάσιο…

Δείτε περισσότερα στην έντυπη έκδοση (Κυριακή 12 Φεβρουαρίου) της ΠΑΤΡΙΣ

 

Όλη η επικαιρότητα