Categories: Ηλεία

Πύργος: Πωλούσαν τα προϊόντα τους μέσα σε δυσωδία και σκουπίδια

Share

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των πωλητών αγροτικών προϊόντων της λαϊκής αγοράς του Πύργου, εξαιτίας της άναρχης, όπως καταγγέλλουν, κατάστασης που επικρατεί μέχρι και σήμερα σε ότι αφορά την οριοθέτηση – διαγράμμιση των πάγκων σε συγκεκριμένα σημεία, όπως αυτό ίσχυε πριν τα μέτρα για την πανδημία του Covid-19.

Από την άλλη, οι γεμάτοι κάδοι με σκουπίδια, προκάλεσαν χθες την αγανάκτηση των πωλητών, καθώς οι ίδιοι, ήταν αναγκασμένοι να πουλάνε τα προϊόντα τους δεχόμενοι την αφόρητη δυσωδία εξαιτίας των σκουπιδιών και της ζέστης. Αφόρητη η κατάσταση και για τους καταναλωτές, οι οποίοι απέφευγαν να περάσουν από τα σημεία.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Συλλόγου «Η Δήμητρα», Δώρα Καλοπούλου, οι πωλητές εδώ και πολύ καιρό προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και μετά τα μέτρα λειτουργίας των λαϊκών αγορών για τον κορονοϊό, που ίσχυαν μέχρι και τον Ιούνιο του 2021. Δηλαδή, όπως εξήγησε, μέχρι σήμερα η απόφαση για την οριοθέτηση – διαγράμμιση των πάγκων στις λαϊκές δεν έχει αλλάξει παρά το γεγονός ότι τα μέτρα έχουν παύσει να ισχύουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια άναρχη κατάσταση στο χώρο της λαϊκής με τα αγροτικά προϊόντα να στήνονται σε αποστάσεις αλλά και οι πωλητές να τοποθετούν τους πάγκους τους σε διάφορες θέσεις μην γνωρίζοντας ποια θέση κατέχουν.Εξάλλου μέγα πρόβλημα προκαλούν και τα σκουπίδια στους κάδους, τα οποία, δεν είχαν μαζευτεί, με αποτέλεσμα οι πωλητές να φτάσουν σε σημεία αγανάκτησης αφού, προσπαθούσαν να πουλήσουν τα προϊόντα τους αφενός μεν μέσα στην έντονη ζέστη και αφετέρου με τη δυσωδία από τα σκουπίδια δίπλα τους να είναι αφόρητη. «Πολύ καιρό τώρα προσπαθούμε να λύσουμε σοβαρά ζητήματα για τις λαϊκές όπως αυτά με τα σκουπίδια αλλά και τη σωστή οριοθέτηση των πάγκων μας. Το ότι είμαστε αγρότες δεν σημαίνει ότι είμαστε και ζώα να ζούμε τόσες ώρες μέσα στη βρωμιά και στα μικρόβια.

Αυτό το πρόβλημα είναι πάρα πολύ καιρό τώρα σε όλες τις λαϊκές και μέχρι σήμερα δεν έχει λυθεί. Όπως δεν έχει λυθεί από την επιχείρηση ΔΕΠ ΟΤΑ η διαγράμμιση των λαϊκών αγορών εφόσον τα μέτρα κατά του covid έχουν τελειώσει από τον Ιούνιο με αποτέλεσμα να υπάρχει στη λαϊκή μια άναρχη κατάσταση», ανέφερε η κ. Καλοπούλου.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πύργου, στα θέματα καθαριότητας, Νίκος Κοτσώνης, εξήγησε στην εφ. «Πατρίς» πως το μοναδικό σημείο που δεν έγινε αποκομιδή των απορριμμάτων στη λαϊκή ήταν ένα και μόνο και αυτό εξαιτίας της κακής συνεννόησης του οδηγού με την υπηρεσία καθαριότητας καθώς δεν γνώριζε ακριβώς το δρομολόγιο. Ως εκ τούτου, μόλις ο οδηγός, επέστρεψε για την αποκομιδή των απορριμμάτων δεν κατάφερε να εισέλθει στον χώρο αφού ήδη η λαϊκή βρισκόταν σε λειτουργία. Εξάλλου στις δηλώσεις του ο κ. Κοτσώνης, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από το Σωματείο «Η Δήμητρα» για το λάθος που προέκυψε και τόνισε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να συζητηθεί και το πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών στο θέμα της καθαριότητας με το πέρας της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς