Πύργος: Προφυλακιστέος και το 4ο μέλος της σπείρας διαρρηκτών μετά την απολογία του

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 20χρονος φερόμενος ως δράστης – μέλος της σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου και διέφευγε της σύλληψης. Ο ίδιος εμφανίστηκε χθες ενώπιον της Ανακρίτριας – μετά από κλήση που του είχε γίνει – και μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Τα ίχνη της σπείρας εντόπισαν ύστερα από συστηματική έρευνα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου στις 20 Δεκεμβρίου του 2018, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση. Τότε, σε καταυλισμό αθιγγάνων είχαν συλλάβει τους τρεις από τους τέσσερις ταυτοποιημένους δράστες, και ο 20χρονος αναζητούνταν. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και ένας 33χρονος Έλληνας, υπεύθυνος σε ενεχυροδανειστήριο, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία  πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μετά την απολογία του, ο ίδιος είχε αφεθεί ελεύθερος.

Σύλληψη για τον ΚΟΚ

Εξάλλου, το απόγευμα της Τρίτης, συνελήφθη στο Κορακοχώρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 39χρονος, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δυο μηνών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επίσης, σε σωματικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον δράστη, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μείγμα καπνού κάνναβης.