Ηλεία

Πύργος: Προσφορά αναγνώρισης προς την Πυροσβεστική! (VIDEO)

Μια προσφορά που κάλυψε το έλλειμμα που υπήρχε μέσα από τις χορηγήσεις της υπηρεσίας, έκανε η εταιρία Endless Ευρωχαρτική ΑΕΒΕ προς την Πυροσβεστική. Ο ιδιοκτήτης της Νίκος Χριστόπουλος μετά απ την παρέμβαση-παρότρυνση του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, αποφάσισε να προβεί στη χορηγία αρβύλων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, ως ένδειξη αναγνώρισης του πολύτιμου έργου που προσφέρει εδώ και δεκαετίες στην περιοχή.

Σε μια σεμνή τελετή το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, παρουσία της τοπικής και περιφερειακής ηγεσίας του Σώματος ο κ. Χριστόπουλος παρέδωσε 60 ζεύγη αρβυλών ειδικού τύπου και παραγγελίας, μια και υπήρχε έλλειψη στην Ελλάδα, κατευθείαν από τη Γερμανία.

Στο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου ο διοικητής Γιάννης Καραμαλίκης ευχαρίστησε τόσο τον κ. Χριστόπουλο για την προσφορά του, όσο και τον κ. Μπαλαούρα για την παρέμβασή του.

Ο κ. Μπαλαούρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν στην κίνηση εξεύρεσής χορηγού, αλλά τις προσπάθειες του κ. Χριστόπουλου που πήγε τη χορηγία αυτή ένα βήμα πιο πέρα, με απευθείας παραγγελία στη Γερμανία λόγω αδυναμιών που παρουσιάστηκαν. «Ευελπιστώ πως θα καλύψουμε και άλλες ανάγκες που υπάρχουν, για σωλήνες, ελαστικά και φόρμες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες σας. Η Πυροσβεστική της Ηλείας είναι πολύ ψηλά στο κάδρο. Έχει προσφέρει πολλά, έχει πληρώσει τις φωτιές με τη ζωή πολλών πυροσβεστών και παντού στην Ελλάδα, αναγνωρίζεται. Για αυτό και εγώ από τη θέση μου ως βουλευτής προσπαθώ να βοηθάω όσο μπορώ», είπε.

Ο κ. Χριστόπουλος εξέφρασε την χαρά του τόσο για τη χορηγία, όσο και για το γεγονός ότι στηρίζει μια υπηρεσία που ανταποκρίνεται άμεσα στο κάλεσμα των πολιτών. «Αγαπώ και εκτιμώ την υπηρεσία σας για τους ανθρώπους της, από τον αρχηγό έως τον τελευταίο πυροσβέστη» σχολίασε. Μάλιστα στάθηκε σε περιστατικό που αντιμετώπισε και ο ίδιος στην επιχείρησή του και σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία των πυροσβεστών. Στάθηκε στην προσωπική φιλία που έχει με τον πρώην αρχηγό του Σώματος και Ηλείο Βασίλη Παπαγεωργίου και τόνισε πως αν και διανύουμε πέτρινα χρόνια, όπου μπορεί θα συνεχίσει να βοηθά με όποιο τρόπο μπορεί.

Ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Υποστράτηγος Κώστας Κυριακόπουλος, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Γιάννης Πετρούτσος και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιάννης Καραμαλίκης προσέφεραν τιμητικές πλακέτες στον κ. Χριστόπουλο και στον κ. Μπαλαούρα για την προσφορά τους. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης.

Όλη η επικαιρότητα