Ηλεία

Πύργος: Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση του προέδρου της Levante Ferries με τον δήμαρχο Πύργου, Γ. Λιατσή

Δεύτερη πατρίδα του και Γη της Επαγγελίας θεωρεί την Ηλεία ο πρόεδρος της Levante Ferries, Γιώργος Θεοδόσης, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τον δήμαρχο Πύργο, Γαβρίλη Λιατσή, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο του δημάρχου και στη συνέχεια ο κ. Λιατσής τον ξενάγησε στο λαογραφικό μουσείο του κτιρίου και στις άλλες αίθουσες, εξιστορώντας του μερικές από τις σημαντικότερες πτυχές της ιστορίας του Πύργου.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Θεοδόσης αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην Ηλεία, καθώς έχει ζήσει τα μαθητικά του χρόνια στο Κατάκολο και στον Πύργο.

Σε σχετική ερώτηση της εφ. «Πατρίς»  απάντησε:

«Είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Ήμουν μαθητής στο Μικτό Οικονομικό Γυμνάσιο Πύργου, έχω τελειώσει την Α’ και τη Γ΄Λυκείου στο τότε Αρρένων, ενώ έχω πάει δημοτικό στο Κατάκολο. Η Ηλείας σαν πατρίδα μου γιατί έχω ζήσει τα καλύτερά μου χρόνια εδώ. Έχω τρέξει στις παραλίες της Σπιάτζας και του Κατακόλου, έχω κάνει ποδήλατο στους δρόμους της Ηλείας κλπ. Έχω ζήσει πολύ έντονα τα καλύτερά μου χρόνια, για αυτό θεωρώ ότι η Ηλεία είναι η Γη της Επαγγελίας και είστε τυχεροί που ζείτε εδώ» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση της εφ. «Πατρίς» για το αν η χθεσινή συνάντηση προοιωνίζεται κάποιους είδους συνεργασία με τον δήμο Πύργου ή με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, ο κ. Θεοδόσης «ντρίμπλαρε» ευγενικά, επισημαίνοντας ότι η συνάντηση με τον κ. Λιατσή είναι φιλική και ενταγμένη στο εορταστικό κλίμα.

«Σήμερα (σ.σ.χθες) έχω έρθει να τιμήσω έναν φίλο, είναι μια καθαρά φιλική συνάντηση. Αυτές οι μέρες είναι ευχές. Θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη και δύναμη για να αντέχουμε στις καταστάσεις που ζούμε σήμερα».

Ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρ. Λιατσής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση πλέκοντας το εγκώμιο του Γ. Θεοδόση ως ανθρώπου και ως αυτοδημιούργητου επιχειρηματία.

«Είναι σημαντικό το ότι έρχεται με τα παιδιά του εδώ που έζησε, εξηγώντας τους πως όσα φτιάχτηκαν είναι απόρροια μιας δύσκολης ζωής και μιας περιπέτειας. Από τα λίγα που ξέρω τον θαυμάζω και θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που τον γνώρισα. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να συνδέσω την οικογένειά του με τον Πύργο. Η Ζάκυνθος και η Ηλεία από τους πανάρχαιους χρόνους είχαν και γεωγραφικό δέσιμο», τόνισε ο κ. Λιατσής αναφερόμενος στις ιστορικές πηγές που παραθέτουν στοιχεία για την Ηλεία ως τόπο ναυπήγησης πλοίων για πολεμικές εκστρατείες.

Λεωφορεία, κρουαζιέρα και θέατρο

Μετά την ξενάγηση, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών για τα θέματα που απασχολούν τον δήμο Πύργου και σχετίζονται με τον τουρισμό και τις μεταφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρις», ο κ. Λιατσής εξήγησε στον κ. Θεοδόση την υπάρχουσα κατάσταση στην κρουαζιέρα, από την οποία ο Πύργος δεν έχει μερίδιο επισκεψιμότητας, και του ανέλυσε το πρόβλημα με τα ανοιχτά τουριστικά λεωφορεία, για τα οποία λείπει μία υπογραφή για να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση και να λύσει τα χέρια του δημάρχου. Παράλληλα, ο κ. Λιατσής μίλησε στον κ. Θεοδόση για το ανοιχτό θέατρο Κατακόλου και πώς μπορούν να αναπτυχθούν συνέργειες. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Levante Ferries τον άκουσε με προσοχή καταγράφοντας τα θέματα και ανέφερε ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια να βοηθήσει τον Πύργο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον δήμαρχο να προσφέρει στον κ. Θεοδόση ως αναμνηστικό δώρο μια πλακέτα με λεπτομέρεια από κεφάλι αετού, από νόμισμα που βρέθηκε στην Ηλεία, και αναμνηστικά δώρα στα δύο παιδιά του, Κατερίνα και Θανάση.

Όλη η επικαιρότητα