Ηλεία

Πύργος: Σε επιφυλακή για νέα κακοκαιρία…

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες ήταν οι ζημιές –σε οικίες και επιχειρήσεις- του Πύργου που άφησε πίσω της η έντονη βροχόπτωση της περασμένης Τετάρτης.

Αυτό αποδεικνύεται κι από την αυξημένη προέλευση πολιτών και επαγγελματιών στο Γραφείο Συγκέντρωσης Αιτημάτων Πλημμυροπαθών που λειτουργεί από προχθές το πρωί στο Πολύκεντρο του δήμου Πύργου, στην οδό Τάκη Πετροπούλου

Το γραφείο λειτούργησε προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν με τον αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιάννη Αργυρόπουλο να δηλώνει πως «Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε έως και το μεσημέρι της Παρασκευής πολλοί πολίτες από διάφορες περιοχές τόσο του Πύργου όπως τα Λιθαράκια, το Λαμπέτι, το Κολίρι, τη Ροφιά, τέρμα Αλφειού, ο Άγιος Γεώργιος, όσο κι από δημοτικά διαμερίσματα όπως η Βαρβάσαινα, ήρθαν στην Τεχνική Υπηρεσία για να κάνουν αιτήσεις αφού πλημμύρισαν τα σπίτια τους και το πλήγμα στην οικοσκευή τους είναι μεγάλο. Μιλάμε κυρίως για ισόγειες κατοικίες όπου το ύψος του νερού εντός τους κατέστρεψε έπιπλα, ψυγεία, πλυντήρια, καταψύκτες κ.ά.».

Ο κ. Αργυροπουλος συμπλήρωσε πως «Υπάρχουν και περιπτώσεις –πάνω από 10- όπου έγιναν αιτήσεις για ζημιές σε επιχειρήσεις, αντίγραφα των οποίων παραδόθηκαν στο κλιμάκιο Περιφερειακής Ανάπτυξης που θα κάνουν αυτοψίες μέσα στις επόμενες ημέρες. Αιτήσεις είχαμε και για ζημιές σε αγροτικές αποθήκες».

Επισήμανε επίσης πως «Ζητάμε από τους πληγέντες να μας προσκομίσουν και φωτογραφικό υλικό που αποτελεί τεκμήριο της ζημιάς που υπέστησαν. Να αναφέρουμε ότι προθεσμία για τις αιτήσεις δεν έχει οριστεί πλην όμως καλό θα είναι όσοι υπέστησαν ζημιές να προσέλθουν σύντομα και με φωτογραφικό υλικό που βοηθά περισσότερο την διαδικασία».

Σημειώνεται ότι το Γραφείο Συγκέντρωσης Αιτημάτων Πλημμυροπαθών βρίσκεται στο χώρο που στεγάζει την Τεχνική Υπηρεσία, στον 1ο όροφο του Πολύκεντρου, με υπεύθυνη την κα. Καπνίση. Θα λειτουργεί πάλι από την Δευτέρα το πρωί  ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 26213 62689 – 26213 62683.

Σε επιφυλακή
για νέα κακοκαιρία…

Ξέχωρα από όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τις προβλέψεις νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει το Ιόνιο και την Δυτική Ελλάδα από το απόγευμα-βράδυ της Κυριακής. Για την περιοχή της πόλης του Πύργου το φαινόμενο αναμένεται να είναι πιο έντονο την Δευτέρα με εκδήλωση καταιγίδων καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας…

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος έχει δώσει εντολή στους υπαλλήλους του δήμου να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Όλη η επικαιρότητα