Ηλεία

Πύργος: Σε… έξαρση και πάλι οι διά τηλεφώνου απατεώνες!

tilefoniki-apati-735x400.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αρκετά συχνά είναι τα περιστατικά απόπειρας εξαπάτησης πολιτών από την περιοχή της Ηλείας, οι οποίοι πέφτουν θύματα, επιτήδειων αγνώστων που τους προσεγγίζουν με το πρόσχημα πως συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα.

Εκτός από τους επιτήδειους που πλησιάζουν ανήμπορους ηλικιωμένους στον δρόμο, με πρόσχημα πως είναι λογιστές, δικηγόροι ή ασφαλιστές, συγγενικών τους προσώπων, σε «έξαρση» βρίσκονται και τα κρούσματα των τηλεφωνικών εξαπατήσεων, όπου μέσω τηλεφώνου – συνήθως σταθερής τηλεφωνικής γραμμής – οι άγνωστοι επικοινωνούν με τα θύματά τους και προσπαθούν να τα πείσουν πως κάποιο κοντινό συγγενικό τους πρόσωπο βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Ακόμα ένας πολίτης από την περιοχή του Πύργου, βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτή την κατάσταση, όταν το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του χτύπησε και ξαφνικά στην άλλη άκρη της γραμμής, άκουσε μια σπαρακτική φωνή να του αναφέρει πως είναι η κόρη του και έχει χτυπήσει σε τροχαίο ατύχημα.

Παρά το αρχικό σοκ, ο Γιώργος Μικελόπουλος, από τον Πύργο, όπως ο ίδιος αναφέρει, προσπάθησε να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί και αν η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής, ήταν πράγματι της κόρης του, ενώ σε δευτερόλεπτα βρέθηκε να μιλά με κάποιον άντρα που του ζητούσε επίμονα να μιλήσει με κάποιο άλλο πρόσωπο, με πρόσχημα πως ο ίδιος ήταν ταραγμένος. Ο κ. Μικελόπουλος, για το περιστατικό που ο ίδιος έζησε αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

«Χτύπησε το σταθερό τηλέφωνο και παρουσιάσθηκε μια γυναικεία φωνή η οποία δεν ξεχώριζε μέσα από τα κλάματα για να καταλάβω αν ήταν η κόρη μου ή όχι. Στην πορεία μου είπε πως έχει εμπλακεί σε ένα τροχαίο λέγοντας: «μπαμπά – μπαμπά έχω χτυπήσει, έχω τρακάρει» και αμέσως σε δευτερόλεπτα πήρε το ακουστικό κάποιος άλλος του οποίου η φωνή δεν ήταν ξεκάθαρη φαινόταν όμως πως δεν ήταν Έλληνας. Εγώ νόμισα πως ήταν κάποιος γιατρός. Προσπαθούσε να μου πει πως έχει γίνει κάποιο τρακάρισμα και μου ζήτησε να δώσω κάποιον άλλον να μιλήσει μαζί του αν είμαι ταραγμένος και του απάντησα πως δεν είμαι ταραγμένος, είμαι ψύχραιμος και ζήτησα να μου πει τι συμβαίνει. Αυτός επέμενε αν δεν είμαι ψύχραιμος να μιλήσει με κάποιον άλλον για να περάσει αυτό που ήθελε.

Μου μετέφεραν ότι στο τροχαίο είναι κάποιος νεκρός και ότι η κόρη μου είχε χτυπήσει στο πρόσωπο, έχει σπάσει κάποιο πόδι και έχει αίματα στο πρόσωπο. Επειδή επέμενα να μου πει λεπτομέρειες και να μου πει σε ποιο σημείο είναι και επειδή δεν πήρε άλλο άτομο να εξηγήσει όπως αυτός ήθελε στη συνέχεια έκλεισε το τηλέφωνο.

Εγώ αμέσως πήρα την αστυνομία τηλέφωνο αν έχουν κάποιο τροχαίο και τροχαίο δεν υπήρχε ενώ κατευθείαν πήρα και την κόρη μου να δω που βρίσκεται. Διαπίστωσα πως η κόρη μου ήταν καλά και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Προφανώς επιχειρούσαν να μου αποσπάσουν χρήματα, αλλά δεν τα κατάφεραν».

Όλη η επικαιρότητα