Categories: Ηλεία

Πύργος: Σε εξέλιξη οι εργασίες στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας

Share

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ο απαραίτητος σύμφωνα με τη μελέτη, καθαρισμός του χώρου στην Αγία Βαρβάρα προκειμένου να ακολουθήσουν τα ουσιαστικά έργα ανάπλασης που θα αναδείξουν το χώρο ως ένα κέντρο αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής στην πόλη.

Στο Αθλητικό Κέντρο Αγ. Βαρβάρας, οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, με τη διαμόρφωση του χώρου, τη δημιουργία γηπέδων μπάσκετ και τένις, αλσυλλίου κ.α. θα μετατρέψουν τον υπάρχοντα κοινόχρηστο χώρο σε «πνεύμονα» αθλητισμού για όλους τους δημότες.

Ο νέος χώρος Πρασίνου (αλσύλλιο) που δημιουργείται, θα περιλαμβάνει την φύτευση  δεντρυλλίων σκίασης, καλλωπιστικών φυτών και γκαζόν. Επίσης στη μελέτη έχουν προβλεφθεί όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για πρόσβαση ΑμεΑ.

*  Όπως έχει τονίσει ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, τα έργα θα υλοποιηθούν μέσα στο χρόνο που προβλέπει η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία. Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου, το Κολυμβητήριο – όπου έχει ήδη εγκατασταθεί ο εργολάβος – και την τελική εικόνα που θα έχει η Αγία Βαρβάρα, η νέα γενιά αλλά και όλοι οι κάτοικοι της πόλης, θα μπορούν να αθλούνται σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 573.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» και ιδίους πόρους.