Ηλεία

Πύργος: Σε κρίσιμη κατάσταση 49χρονος που κινδύνευσε με πνιγμό

Ακούστε το άρθρο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλευόταν έως χθες αργά το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου ένας 49χρονος, ο οποίος κινδύνευσε με πνιγμό στο λιμανάκι της παραλίας Σκαφιδιάς στον Πύργο χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στην εφ. «Πατρίς» αυτόπτες μάρτυρες, ο άτυχος άνδρας είχε βουτήξει στη θάλασσα και κολυμπούσε ανάσκελα όταν ξαφνικά «τούμπαρε» με συνέπεια να καταπιεί μεγάλη ποσότητα νερού.

Συγγενείς και φίλοι του, αλλά και λουόμενοι που βρίσκονταν εκεί, αντιλήφθηκαν τι συνέβη και έτρεξαν να τον ανασύρουν από τη θάλασσα και να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Λίγα λεπτά αργότερα τον έβαλαν σε δικό τους αυτοκίνητο και έφυγαν τάχιστα για το νοσοκομείο. όπως δήλωσε συγγενής του που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, ο άτυχος άνδρας είχε τις αισθήσεις και έβγαζε νερό από το στόμα.

Ο 49χρονος μπήκε αμέσως στη Μονάδα Ανάνηψης και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σταθεροποιήσει την κατάστασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, διασωληνώθηκε και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί ο βαθμός σοβαρότητας της κατάστασής του και αν τελικά κριθεί επιβεβλημένη η διακομιδή του σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Πατρών.

Όλη η επικαιρότητα