Ηλεία

Πύργος: Κραυγή απόγνωσης από τετραμελή οικογένεια που ζει σε τραγικές συνθήκες

Χωρίς ρεύμα παραμένει τις τελευταίες δυο ημέρες τετραμελής οικογένεια από τον Άγιο Ιωάννη Πύργου.

Όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα «Πατρίς» η μητέρα της οικογένειας Αναστασία Λάμπρου-Μαραγκού, η ΔΕΗ έδωσε εντολή διακοπής της ηλεκτροδότησης στην κατοικία της οικογένειας μερικές μέρες αφότου είχε πληρώσει η ίδια ένα μικρό μερίδιο από το χρωστούμενο ποσό, αφήνοντας την οικογένειά της χωρίς ρεύμα.

Τα όσα έζησε με το συνεργείο που βρέθηκε στο σπίτι της προκειμένου να κόψει το ρεύμα μετέφερε η κ. Αναστασία, όπου σε συνομιλία με τους υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ μετέφερε πως πληρώνουν όσο μπορούν, έχοντας ως μοναδική πηγή εσόδων τους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) και με το οποίο προσπαθεί να καλύπτει όσες περισσότερες οικονομικές υποχρεώσεις γίνεται. «Μου λένε εμείς είμαστε από ιδιωτική εταιρία και έχουμε την εντολή να το κόψουμε. Εγώ τους λέω ότι δεν είμαι σε ιδιωτική εταιρία, αλλά στη ΔΕΗ. Τώρα αν την έχουν πουλήσει δεν το ξέρω», ήταν τα λεγόμενα της κ. Αναστασίας για το περιστατικό, ενώ ακολούθως σημείωσε πως έχει φτάσει σε διακανονισμό με την υπηρεσία της ΔΕΗ αλλά τα χρωστούμενα είναι περισσότερα από 2.700€. «Μου ζητάγανε 240 ευρώ για να επανασυνδέσουν το ρεύμα», ανέφερε και ζήτησε κατανόηση της κατάστασης και βοήθεια στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Τις οικονομικές υποχρεώσεις που βαραίνουν την οικογένειά της όλο αυτό το διάστημα έδειξε στο φακό της «Π» η κ. Αναστασία.

Δύσκολες συνθήκες διαβίωσης

Ως τραγικές χαρακτήρισε τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειάς της, αφού τα ελάχιστα έξοδα και οι αυξημένες υποχρεώσεις έχουν οδηγήσει στην έλλειψη βασικών αγαθών όπως το ρεύμα, ενώ και ορισμένες οικιακές συσκευές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με αποτέλεσμα να γίνονται ακόμα πιο δύσκολες οι συνθήκες.

Όλα όσα της ανέφεραν οι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ που είχαν εντολή να της κόψουν το ρεύμα, θέλησε να μοιραστεί η κ. Αναστασία.

«Με έδιωξαν χωρίς λόγο…»

Την αγανάκτησή της και την απογοήτευσή της εξέφρασε με έντονο τρόπο η κόρη της κ. Αναστασίας, Χριστιάνα Μαραγκού, που υποστήριξε πως η ανεργία έχει οδηγήσει τον κόσμο στην απελπισία και σε κάποιες περιπτώσεις στην αυτοκτονία. «Νερό και ρεύμα αποτελούν τα βασικά για να ζήσει ο κόσμος» υπογράμμισε, ενώ στη συνέχεια θέλησε να μιλήσει και για την περίοδο της πρακτικής της στην ειδικότητα της νοσηλευτικής που τελείωνε στις 7 Αυγούστου αλλά διώχθηκε χωρίς λόγο στις 19 Ιουλίου.

Την αγανάκτησή της για την κατάσταση που ζει η ίδια και η οικογένειά της εξέφρασε η κόρη Χριστιάνα Μαραγκού.

Ενήμερος ο δήμος

Για το συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται πως είναι ενήμερος ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος με προσωπικές του ενέργειες καταβάλει σημαντική προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Όλη η επικαιρότητα