Αθλητισμός

Πύργος: Σήμερα ο 8ος Ολυμπιακός Ποδηλατικός Δρόμος Ειρήνης

Ακούστε το άρθρο

Μετά τον αγώνα σιρκουΐ  (criterium) διαρκείας 40 στροφών που έγινε χθες το απόγευμα στο τετράγωνο των οδών Μανωλοπούλου, Πατρών, Ζαΐμη, Κοκκίνου, με τη συμμετοχή της ελίτ της ελληνικής ποδηλασίας, σειρά παίρνει σήμερα ο 8ος Ολυμπιακός ποδηλατικός δρόμος ειρήνης.

Και οι δυο αυτές διοργανώσεις, είναι μια μεγάλη … προσφορά του Ποδηλατοδρόμου Πύργου σε όλους τους φιλάθλους της Ηλείας, αφού τους προσφέρει ένα μοναδικό διήμερο ποδηλατικό event!

Σήμερα λοιπόν Κυριακή  θα έχουμε τον 8ο Ολυμπιακό ποδηλατικό δρόμο ειρήνης, με αφετηρία την  πλατεία Σάκη Καράγιωργα στις 09.30, όπου και θα δοθεί η εκκίνηση του αγωνίσματος της αντοχής. Οι ποδηλάτες και οι συνοδοί τους θα κινηθούν προς  Αρχαία Ολυμπία και τη Διεθνή Ολυμπιακή ακαδημία δίπλα απ΄ τον αρχαιολογικό χώρο και μέσω Κρεστένων – Ζαχάρως  «σπριντ ευθείας»,  Θολό, Λέπρεο, Νέα Φιγαλεία θα βρεθούν στα 1150μ υψόμετρο περνώντας δίπλα απ΄ τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα με τελικό τερματισμό την ιστορική Ανδρίτσαινα!

Πρόκειται για τον αγώνα που συνδέει  αρχαιολογικούς χώρους , περιβαλλοντικούς χώρους με έντονο συμβολισμό αλλά και υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Ο Ποδηλατοδρόμος συμβάλλει με τη δράση αυτή την τόνωση του αθλητικού τουρισμού. Δημιουργεί μία εκδήλωση με  θέαμα, που πέρσι όσοι παρακολούθησαν έμειναν με το στόμα ανοικτό ανεβάζοντας  την Ηλεία στις ψηλές διοργανώσεις της ποδηλασίας.

*** Πλούσιο ρεπορτάζ από το διήμερο των αγώνων στην «εφ. Πατρίς» που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

Όλη η επικαιρότητα