Ηλεία

Πύργος: Σιντριβάνι για selfie!

Χθες το πρωί ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του νέου μηχανισμού καθώς και οι συμπληρωματικές εργασίες και το σιντριβάνι ξεκίνησε την λειτουργία του.

Με διαφορετική ροή εκτόξευσης του νερού, που θυμίζει ομπρέλα, σε σχέση με πριν, τα σιντριβάνι «κέντρισε» το ενδιαφέρον των περαστικών, αρκετοί από τους οποίους έβγαλαν και τις απαραίτητες… selfie χρησιμοποιώντας το ως φόντο!

Βαθιά ικανοποιημένος για την εικόνα του σιντριβανιού ήταν χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής που στη δήλωση που έκανε στην ΠΑΤΡΙΣ αναφέρθηκε γενικότερα στο όραμα του για το ιστορικό κέντρο της πόλης τονίζοντας ότι: «Το ιστορικό κέντρο του Πύργου έχω υποσχεθεί ότι θα γίνει χώρος επισκέψιμος. Σε πείσμα των καιρών και των ανθρώπων, εγώ θα το φτιάξω. Και η ΟΧΕ θα υπογραφεί στις 28 Αυγούστου, όπως δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας, οπότε θα έχουμε και την τελική ανάπλαση. Και η Κολοκοτρώνη θα γίνει και η Πατρών θα γίνει και οι επισκέπτες, που κάποιοι αναρωτιούνται τι θα κάνουν στον Πύργο όταν θα έρχονται, θα περνάνε πολύ καλά. Εκείνοι που βάζουν εμπόδια για να φύγει το φετινό καλοκαίρι, να υπάρχει μιζέρια στην Αγορά, γιατί μετά λένε ότι θα γίνουν εκλογές άρα δεν θα προλάβει ο Λιατσής να δείξει εκείνο που ήθελε, μου θυμίζει την ίδια λογική με εκείνη που επικρατούσε στην  ιδέα δημιουργίας του παρκινγκ για 320 θέσεις. Να πω ότι μετα τον Λιατσή υπάρχουν πολλοί δήμαρχοι που θα `ρθουν και δεν είναι ανάγκη να είναι για πάντα ο Λιατσής στον Πύργο. Δεν είναι όμως δυνατόν να υπάρχει η λογική  του να μην φτιάξει ο Λιατσής για να μην φανεί. Κανείς δεν θα βάλει εμπόδια και για τίποτα, οποίο αξίωμα κι αν έχει. Και όσοι αναφέρονται στον Πύργο θα αναφέρονται με σεβασμό πλέον. Όσο για το σιντριβάνι η εικόνα του θα είναι πολύ καλύτερη τα βράδια αφού θα φωτίζεται και θα είναι πιο εντυπωσιακό».

Τον κ. Λιατσή συνόδευε ο αναπλ. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του δήμου Πύργου Γιώργος Ράλλης που δήλωσε πως: «Η νέα εικόνα του σιντριβανιού είναι το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης τεχνικής μελέτης της Υπηρεσίας μας η οποία έγινε μετά τη σχετική εντολή – επιθυμία του δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής γενικότερα. Οι μηχανικοί του δήμου έλαβαν υπ` όψιν την υφιστάμενη κατάσταση και το σχήμα του σιντριβανιού και προσάρμοσαν τον νέο μηχανισμό σε αυτό».

Φυσικά η νέα «εικόνα» του σιντριβανιού αποτέλεσε θέμα συζήτησης στα social media με τον καθ` ένα να εκφράζει την άποψη του… θετική ή αρνητική!

Όλη η επικαιρότητα