Categories: Ηλεία

Πύργος: Σοβαρό τροχαίο με άλογο στη Μυρτιά – Τραυματίστηκε η έγκυος οδηγός

Share

Ένα ασυνήθιστο και ιδιαίτερα επικίνδυνο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις 6:30μ.μ., στην είσοδο της Μυρτιάς του δήμου Πύργου, με πρωταγωνιστή ένα άλογο, το οποίο έπεσε με ορμή πάνω σε διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 28χρονη έγκυος οδηγός.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, ένα άλογο έκοψε την αλυσίδα με τα οποία ήταν δεμένο σε χωράφι και ξέφυγε από τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να το πιάσει. Το άλογο κατέβηκε τον παράδρομο που καταλήγει στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο και βγαίνοντας έπεσε με ορμή πάνω σε ένα διερχόμενο μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Μερσεντές, που οδηγούσε η 28χρονη με κατεύθυνση προς τη Μυρτιά, «βουλιάζοντας» τον ουρανό του οχήματος.

Από τη σύγκρουση το άλογο σωριάστηκε στο πεζοδρόμιο αιμόφυρτο και βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ η άτυχη οδηγός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.  Το τροχαίο προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους, οι οποίοι έτρεξαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην οδηγό. Από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του 31χρονου ιδιοκτήτη του αλόγου για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.