Ηλεία

Πύργος: Στην Ιθάκη ο δήμαρχος Π. Αντωνακόπουλος για την 2η φάση της αδελφοποίησης

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη
Ακούστε το άρθρο

Με συγκίνηση και κατάνυξη ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της αδελφοποίησης των Δήμων Πύργου και Ιθάκης, στο νησί του Οδυσσέα αυτή τη φορά, καθώς η εκδήλωση συνέπεσε με τον εορτασμό της επετείου των 158 ετών από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Ξεχωριστή παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις, αυτή της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη που παρευρέθηκε στο νησί, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Με μια σεμνή και λιτή τελετή, ολοκληρώθηκε η τελετή αδελφοποίησης στον χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου. Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Κοτσώνη, τον πρόεδρο της ΔΕΠ. ΑΕ. – ΟΤΑ Βασίλη Σεϊντή, τον πρόεδρο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύργου «Απόλλων» Θανάση Δασκόπουλο και ειδικούς συνεργάτες, μίλησε για την σπουδαιότητα αυτής της αδελφοποίησης, για την ιστορική σύνδεση των δύο Δήμων αλλά και για τα πρωτόγνωρα κοινωνικά φαινόμενα που απασχολούν κάθε μικρή κοινωνία. Γεγονός που απαιτεί συνεργασίες με συλλογικότητες προκειμένου να αλλάξει το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών, που θα ξεκινήσει το καλοκαίρι με πολιτιστικές ανταλλαγές και συμμετοχή μουσικών συνόλων του νησιού στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς που θα υλοποιήσει ο Δήμος Πύργου. 

Η κ. Ζαχαράκη, που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση αδελφοποίησης, συνεχάρη και τις δύο πλευρές για την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε για την καλύτερη μετακίνηση τόσο των ταξιδιωτών προς τη χώρα μας, όσο και τη μετακίνηση των ημεδαπών προς όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο κ. Αντωνακόπουλος και η ομάδα αποστολής του Δήμου Πύργου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε όμορφα σημεία της Ιθάκης, σε τοπικές επιχειρήσεις και να συνομιλήσει με εκπροσώπους του επιχειρηματικού, τουριστικού και πολιτιστικού χώρου. 

Όλη η επικαιρότητα