Ηλεία

Πύργος: Στις κάλπες οι έμποροι…

Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου που διεξάγονται στα γραφεία του συλλόγου, με τα μέλη του να έχουν τη δυνατότητα εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου, μελών Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας.

Η κίνηση για την πρώτη μέρα ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, με τους εμπόρους να δίνουν το παρόν και με την ψήφο τους να επιλέγουν όσους επιθυμούν να τους εκπροσωπούν σε σημαντικά ζητήματα με επίκεντρο την αγορά της πόλης. Ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Πετρόπουλος –που βρίσκεται και πάλι στα υποψήφια μέλη για το ΔΣ και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας– στάθηκε στην προσέλευση του κόσμου που ήταν αρκετά καλή, ενώ εκτίμησε πως το μεγαλύτερο κύμα προσέλευσης είναι τις μεσημεριανές ώρες όπου το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων δεν τους εμποδίζει. Τέλος, θέλησε να ευχαριστήσει τον κόσμο που έδειξε την εμπιστοσύνη του προς τον ίδιο τόσο στις προηγούμενες εκλογές, όσο και σ’ αυτές που διεξάγονται τώρα.

Ν. Σκορδαλής: «Ελαφρά μείωση»

Από την πλευρά του, το υποψήφιο μέλος του ΔΣ Νίκος Σκορδαλής εστίασε στο συνολικό αριθμό των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου και είναι 213, ενώ στη συνέχεια στάθηκε περισσότερο στα άτομα που θα ψηφιστούν στα τρία σώματα. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη διεξαγωγή των εκλογών σε δυο μέρες ώστε να εξυπηρετηθεί ο κόσμος που εμποδίζεται από το ωράριο λειτουργίας. Τέλος, επεσήμανε την ελαφρά μείωση στον αριθμό όσων έχουν το δικαίωμα ψήφου, με 213 ψήφους φέτος συγκριτικά με τους 242 πέρυσι, γεγονός που οφείλεται κυρίως στη μείωση των εμπορικών καταστημάτων.

Κ. Αθανασόπουλος: «Ζωντανό κομμάτι της πόλης»

Ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Αθανασόπουλος, ευχαρίστησε όσους στήριζαν το απερχόμενο ΔΣ όλα αυτά τα χρόνια, αναγγέλλοντας την οριστική αποχώρησή του λόγω συνταξιοδότησης. Δήλωσε παράλληλα ιδιαίτερα χαρούμενος, μιας και στο νέο ΔΣ μπαίνουν νέα παιδιά με μεγάλη θέληση, εκτιμώντας πως έχουν όλα τα εφόδια να τα πάνε καλύτερα από την απερχόμενη διοίκηση. Δεν παρέλειψε ακόμα να δώσει συγχαρητήρια στο απερχόμενο ΔΣ που παρά τις αναποδιές που υπήρχαν κατά καιρούς κρατήθηκε ενωμένο μέχρι τέλους, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε τα καλύτερα στο νέο ΔΣ ενός συλλόγου που χρόνια τώρα αποτελεί ζωντανό κομμάτι της πόλης και μπορεί να κάνει πολλά.

Η. Ξανθούλης: «Διάθεση για ακόμα περισσότερα»

Το υποψήφιο μέλος του ΔΣ Ηλίας Ξανθούλης, συνεχάρη αρχικά την απερχόμενη διοίκηση για το έργο της καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της. Όπως ο ίδιος εκτιμά, οι πρωτοβουλίες του απερχόμενου ΔΣ είχαν ως μοναδικό στόχο τη γενικότερη ενίσχυση της αγοράς, ευελπιστώντας πως η νέα διοίκηση θα συνεχίσει το έργο της απερχόμενης διοίκησης με ακόμα περισσότερη διάθεση για παραπάνω πράγματα και πρωτοβουλίες.

Όλη η επικαιρότητα