Ηλεία

Πύργος: Στο «Πάρκο Ξυστρή» οι εκδηλώσεις του ΔΟΠΠ

Ο ΔΟΠΠ ανακοινώνει την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής των καλοκαιρινών εκδηλώσεών του από το Κατάκολο στο Πάρκο Ξυστρή.
Οι ημερομηνίες και οι ώρες παραμένουν ίδιες και η είσοδος θα πραγματοποιηθεί με σειρά προτεραιότητας χωρίς προσκλήσεις και μόνο για καθήμενους τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους.
Δυστυχώς η νέα απαγορευτική διάταξη για τα πανηγύρια περιλαμβάνει και ανοιχτές εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους από ιδιώτες ή μη και αναγκάζει το Λιμεναρχείο Κατακόλου να μην μπορεί να δώσει άδεια χρήσης της χερσαία ζώνης όπως και η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας θα πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο σε περίπτωση καταγγελίας.
Είχα μια συζήτηση με τον κ.Υπολιμενάρχη καθώς και την Διοικητή του Α.Τ.Πύργου οι οποίοι κατανοούν το πρόβλημα που δημιουργείται και με κανέναν τρόπο δεν ήθελαν να μας βάλουν σε αυτή την περιπέτεια.Όμως είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν τον νόμο.
Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσω τα εξής: Ο ΔΟΠΠ είχε προβεί σε όλες τις ενέργειες και συνεννοήσεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στο Κατάκολο σε χώρο οριοθετημένο,με κιγκλιδώματα,καθίσματα,αποστάσεις και απολυμαντικά όπως ακριβώς προβλέπει το πρωτόκολλο ασφαλείας και έχει δοθεί ως οδηγία από το υπουργείο Πολιτισμού.
Οι συναυλίες και οι λοιπές πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως ενημερώθηκα ξανά σε επικοινωνία μου με την Γενική Γραμματεία του ΥΠΠΟ δεν απαγορεύονται και διεξάγονται κανονικά.
Η νέα απαγορευτική διάταξη για τα πανηγύρια ενώ περιλαμβάνει και την απαγόρευση ανοιχτών εκδηλώσεων δεν διευκρινίζει ποιες είναι αυτές με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να μας δώσει μια σαφή εικόνα.
Αποτέλεσμα αυτών είναι η επιλογή του «Πάρκου Ξυστρή» ως του μόνου ασφαλούς χώρου καθώς είναι περιφραγμένος περιμετρικά με πόρτες εισόδου και εξόδου,ελεγχόμενος πλήρως και δεκτός από το Υπουργείο Πολιτισμού μετά την επικοινωνία που είχα προσωπικά.
Ζητώ συγγνώμη ειλικρινά εκ μέρους και όλων των μελών του ΔΟΠΠ καθώς και του δημάρχου Πύργου γι’αυτή την αλλαγή,ήταν όμως πάνω από τις δυνάμεις μας και έχουμε υποχρέωση να τηρήσουμε τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον εξωτερικό χώρο του «Πάρκου Ξυστρή» κι εύχομαι να είναι το τελευταίο καλοκαίρι που αντιμετωπίζουμε αυτά τα ιδιαίτερα προβλήματα.
Με εκτίμηση
Χάρης Μικελόπουλος
Πρόεδρος ΔΟΠΠ

Όλη η επικαιρότητα