Πολιτική

Πύργος: Στο θέατρο Απόλλων η ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για το Κατάκολο

Ακούστε το άρθρο

Στο θέατρο Απόλλων θα γίνει (σήμερα Σάββατο 23 Φεβρουαρίου) η ημερίδα της Δημοκρατικής Αριστεράς με θέμα «Κατάκωλο: Το λιμάνι και οι προοπτικές του», λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης του δημαρχείου Πύργου για το ΤΕΙ. Η εκδήλωση στην οποία θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες και πολιτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, πραγματοποιείται εν όψει των επερχόμενων εξελίξεων που αφορούν στον επανασχεδιασμό της λιμενικής πολιτικής της χώρας και στην πιθανότητα εξόρυξης υδρογοναθράκων από το γνωστό κοίτασμα της περιοχής και εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων πρωτοβουλιών της νομαρχιακής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για την ανάδειξη και προώθηση των σημαντικότερων ζητημάτων της Ηλείας.

Σημειώνεται ότι εισηγητές θα είναι οι: Άρης Καλλιπολίτης, μέλος δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ, Θάνος Πάλλης, επίκουρος καθηγητής Οικονομικής και Πολιτικής Λιμένων Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ισμήνη Μώρου, ξεναγός και Σταύρος Λιβαδάς, μέλος ΕΕ ΔΗΜΑΡ. Επίσης θα παραβρεθούν οι βουλευτές Γρηγόρης Ψαριανός και Νίκος Τσούκαλης, ο υπεύθυνος τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, ενώ έχουν προσκληθεί να κάνουν παρεμβάσεις δήμαρχοι, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, οι πρόεδροι των λιμενικών ταμείων Κατακώλου και Κυλλήνης, το Επιμελητήριο Ηλείας και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, επιστημονικών συλλόγων κ.ά. Το λόγο μπορεί να λάβει επίσης κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για το θέμα και επιθυμεί να εκφράσει τις απόψεις του.

Συναντήσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού με φορείς του ν. Ηλείας

Συναντήσεις με δημάρχους και φορείς του νομού Ηλείας θα έχει το Σαββατοκύριακο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός, στο περιθώριο της επίσκεψής του στον Πύργο, όπου θα λάβει μέρος στην ημερίδα που διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας της ΔΗΜΑΡ για το Κατάκωλο. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Γρηγόρη Ψαριανού είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή: Συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο και το Λιμενικό Ταμείο Κατακώλου (20:00).

Σάββατο: Συμμετοχή στην ημερίδα της ΔΗΜΑΡ για το λιμάνι Κατακώλου (10:30), συνάντηση στην Αμαλιάδα με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» (18:30)και τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη (19:00).

Κυριακή: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσο ( 11:00) και με τον δήμαρχο Κρέστενας?Ανδρίτσαινας Σάκη Μπαλιούκο (12:30).

Όλη η επικαιρότητα