Ηλεία

Πύργος: Στον σταθμό του… Άγιου Ηλία

Ακούστε το άρθρο

Έργο που θα προσφέρει ασφάλεια και αισθητική αναβάθμιση στην τοπική κοινότητα

Νέα μορφή αναμένεται να αποκτήσει  μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ένα από τα κεντρικότερα σημεία της τοπικής κοινότητας του Αγίου Ηλία του δήμου Πύργου. Ο λόγος για τον περιβάλλοντα χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού όπου χθες εγκαταστάθηκε ο εργολάβος του έργου αποκατάστασης, που αποτελεί και το πρώτο έργο που ξεκινά στη θητεία της νέας δημοτικής αρχής Πύργου.

Χθες το μεσημέρι στο σημείο βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, μαζί με στελέχη της Υπηρεσίας και τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Διάστασις» Αλέξη Μπιλάρη που έχει αναλάβει την εργολαβία, ύψους 74.000 ευρώ.

Ο κ. Αργυρόπουλος δήλωσε πως «Εγκαθιστούμε τον εργολάβο σε ένα έργο που δρομολογήθηκε και δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Η Διοίκηση έχει όμως συνέχει κι όπως έχει τονίσει ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος εμείς είμαστε εδώ για να προσθέτουμε, αν θέλετε να πολλαπλασιάζουμε, κι όχι να αφαιρούμε. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την κοινότητα του Αγίου Ηλία καθώς θα συγκεντρώνονται τα όμβρια ύδατα και επίσης θα συμβάλλει και στην αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου του σιδηροδρομικού σταθμού. Άλλωστε ο Άγιος Ηλίας και η ευρύτερη περιοχή είναι μια από τις τουριστικού ενδιαφέροντος περιοχές του δήμου μας για τις οποίες η δημοτική αρχή έχει ως στόχο να τις αναβαθμίσει λειτουργικά αλλά και αισθητικά. Είναι η πρώτη εγκατάσταση εργολάβου που κάνουμε και είμαστε βέβαιοι πως η ανάδοχος εταιρεία με την εμπειρία και την φερεγγυότητα που διαθέτει θα υλοποιήσει το έργο γρήγορα, με βάση την τεχνική μελέτη, και πολύ σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες του Αγίου Ηλία αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής».

Ο πρόεδρος της ΤΚ Αγίου Ηλία Θεόδωρος Πήττας τόνισε ότι «Πρόκειται για ένα έργο που το χρειαζόταν η κοινότητα μας αφού στο σημείο που θα εκτελεστεί είναι η Αγορά μας. Θα καλυφθεί η τάφρος που δημιουργούσε προβλήματα λόγω ατυχημάτων και με το σχεδιασμό που έχει γίνει αναμένουμε ότι θα δώσει άλλη εικόνα στο κέντρο του χωριού. Ευχαριστούμε την προηγούμενη και την νέα δημοτική αρχή για το ενδιαφέρον τους».

«Το έργο αφορά στην κάλυψη του ανοιχτού αγωγού όμβριων υδάτων έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σωληνωτό απορροής και ταυτόχρονα να αρθεί η επικινδυνότητα λόγω του ότι η τάφρος είναι ανοιχτή, με το έργο ανάπλασης του πεζοδρομίου που θα δημιουργηθεί. Επίσης θα τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός, καθιστικά και προβλέπεται και πράσινο κατά μήκος του έργου. Προσδοκούμε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα είναι έτοιμο», ανέφερε ο  προϊστάμενος μελετών και εκτέλεσης έργων του δήμου Πύργου Άρης Φιλιππόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα