Ηλεία

Πύργος: Stop στις κάμπιες και τις αλλεργίες!

Ψεκασμός στα πεύκα του λόφου του Επαρχείου για την καταπολέμηση της κάμπιας (πιτυοκάμπη) η οποία προκαλεί στον άνθρωπο πολλές αλλεργίες, πραγματοποιήθηκε χθες από συνεργείο του δήμου Πύργου.

«Πέρυσι είχαμε αναφορές για επιπτώσεις σε πολίτες, ιδίως μικρά παιδιά, και γι` αυτό λειτουργήσαμε προληπτικά πραγματοποιώντας τον ψεκασμό. Πλέον τον λόφο του Επαρχείου μπορεί να τον επισκέπτεται όποιος θέλει χωρίς φόβο»… δήλωσε ο αντιδήμαρχος  Αυγερινός Ζουμπάκης.

«Με βάση τα παράπονα που δηχθήκαμε πέρυσι από συμπολίτες μας προγραμματίσαμε ως Υπηρεσία την προμήθεια ειδικών σκευασμάτων για να καταπολεμηθούν οι κάμπιες στα πεύκα. Χρησιμοποιώντας μέσα ειδικής προστασίας κάναμε ψεκασμό για να εξαλειφθεί το φαινόμενο και να μην υπάρξουν ανάλογα συμπτώματα όπως πέρυσι»… τόνισε η Δ/ντρια της Δ/νσης Καθαριότητας του δήμου Πύργου Γαγιανή Συσκάκη.

«Αυτή την εποχή, τέλος Χειμώνα – αρχή Άνοιξης η προνύμφη του εντόμου εκτοξεύει στο περιβάλλον τριχίδια που περιέχουν ορμόνες που ορισμένες είναι αλλεργιογόνες για τον άνθρωπο και περισσότερο για τα παιδιά. Ο ερεθισμός του δέρματος είναι το συνηθέστερο και για να αποφύγουμε έγκαιρα επανάληψη του φαινομένου κάναμε τον ψεκασμό»… συμπλήρωσε ο γεωπόνος του δήμου Πύργου Κωνσταντίνος Γαλανακόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα