Ηλεία

Πύργος: Στους δρόμους οι υγειονομικοί – «Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας»

Μεγάλη κινητοποίηση υγειονομικών στους δρόμους και 6Η ΥΠΕ με σημαντικά αιτήματα
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικό μήνυμα «Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας», εκατοντάδες υγειονομικοί από όλη την περιφέρεια της 6ης ΥΠΕ –αρκετοί και από την Ηλεία– συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε χθες στην Πάτρα, με πορεία σε κεντρικούς δρόμους του όμορου νομού και με κατάληξη τα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στη Νέα Εθνική Πατρών Κορίνθου.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο της Δημόσιας Υγείας βρέθηκαν στους δρόμους διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και των επικουρικών που ήδη εργάζονται και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ ζητά τη μονιμοποίηση των 22.000 συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η πολιτεία στη διάρκεια της πανδημίας δεσμεύθηκε κατ’ επανάληψη για τη μονιμοποίησή τους. Επαναφέρει θεσμικά αιτήματα όπως αυξήσεις μισθών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά και τη χορήγηση επιδόματος όπως στους ένστολους και τους λιμενικούς, κ.ά., ενώ διαμηνύουν την αντίδρασή τους στην ιδιωτικοποίηση, κατάργηση, συγχώνευση των υγειονομικών και των προνοιακών μονάδων.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και Ηλείοι, μεγάλο μέρος των οποίων από το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι μάλιστα με το πανό τους θέλησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα. «ΟΧΙ στην εγκατάλειψη, στον εμπαιγμό, στην απαξίωση. Αγώνας διαρκείας», φώναξαν.

Όλη η επικαιρότητα