Ηλεία

Πύργος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον λόφο του Επαρχείου

Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον λόφο του Επαρχείου πραγματοποίησαν χθες το πρωί αιρετοί, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, αλλά και απλοί κάτοικοι του Πύργου, εκφράζοντα την αντίθεσή τους στην απόφαση της δημοτικής αρχής να κόψει πεύκα για να εγκαταστήσει παιδική χαρά στο σημείο.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι παρευρισκόμενοι στηλίτευσαν το κόψιμο των δέντρων και επισήμαναν ότι αλλοιώνεται η ιστορία, η ταυτότητα και η φυσιογνωμία της πόλης, ζητώντας από τον δήμο να επανορθώσει εμπλουτίζοντας τη χλωρίδα στον λόφο για να αποκατασταθεί η εικόνα που προϋπήρχε.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου, Γ. Βέντρας. στο οποίο ανήκει η πρωτοβουλία της συγκέντρωσης, τόνισε ότι ήταν μια πρόχειρη ενέργεια που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των κατοίκων του Πύργου και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να επανορθώσει εφαρμόζοντας επιστημονικά κριτήρια.

«Ήρθαμε στον χώρο του Επαρχείου για να διαμαρτυρηθούμε για την ενέργεια που έγινε από πλευράς του δήμου Πύργου να κοπούν τα πεύκα τα οποία καθορίζουν την φυσιογνωμία του λόφου του Επαρχείου χρόνια τώρα εδώ. Ήταν μία ενέργεια πρόχειρη και χωρίς καμία βάση. Τα δέντρα κόπηκαν χωρίς να υπάρχει λόγος, ό,τι άλλο ήταν να φτιαχτεί μπορούσε να φτιαχτεί μαζί με τα δέντρα. Τώρα ο χώρος έχει γίνει μία αλάνα και όλος ο κόσμος λέει ότι δεν μπορεί να επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση στο χώρο αυτό και πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες στην συνέχεια για να αποκατασταθεί ο χώρος και να εμπλουτιστεί σε αυτή τη περιοχή», τόνισε ο κ. Βέντρας ζητώντας από τους αρμόδιους να κάνουν δενδροφύτευση για να μην αλλοιωθεί η περιοχή.

Η αναπλ. γ.γ. του Εργατικού Κέντρου Πύργου και Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου έκανε λόγο για «έγκλημα» και επέρριψε την ευθύνη στο Διοικ. Συμβούλιο του δήμου Πύργου.

«Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την άδικη απόφαση που πάρθηκε χωρίς να υπάρχει γνωμοδότηση από τις παρατάξεις αλλά μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο δεν έφερε αντίρρηση για το τοπόσημο του Πύργου που είναι το Επαρχείο. Εδώ έχουμε παίξει ως παιδιά και έχουμε φέρει τα παιδιά μας να παίξουν, αυτή τη στιγμή έγινε ένα έγκλημα. Εδώ γνωμοδοτήσαμε μόνο για κλάδεμα. Τα δέντρα ήταν χρήσιμα για το οξυγόνο του Πύργου. Ο δήμαρχος τώρα λέει ότι θα φέρει δέντρα τα οποία θα στοιχίσουν έως και 30.000 ευρώ. Μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο είπε ότι θα γίνει παιδική χαρά. Τώρα το αναδιπλώνει και λέει ότι θα φυτέψουμε και πάλι τα δέντρα. Δηλαδή κάναμε έγκλημα για να πάμε να φυτέψουμε άλλα δέντρα», ανέφερε η κα Ζούπη.

Παρόντες από πλευρά αιρετών ήταν ο επικ. της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, και από την ελάσσονα πλειοψηφία ο Αντώνης Καράμπελας και ο Γιάννης Αργυρόπουλος. Παρών επίσης ήταν και ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, Νίκος Φάμελος, καθώς και πλήθος εκπροσώπων φορέων και σωματείων της πόλης.

Όλη η επικαιρότητα