Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Πύργος: Πολύ μικρό το μεγάλο Συνεδριακό για τον Στάθη Καννή – Πρωτοφανής κοσμοπλημμύρα

Ακούστε το άρθρο

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου από τον υποψήφιο δήμαρχο Πύργου, Στάθη Καννή, στο Συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο. Η αίθουσα εκδηλώσεων πλημμύρισε από κόσμο, ενώ το ανθρώπινο πλήθος σχημάτισε «ουρά» που έφτανε ως την άκρη της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Ο Στάθης Καννής, φανερά συγκινημένος, από την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμά του, τους ευχαρίστησε θερμά και τόνισε ότι η μαζική συμμετοχή τους αποτελεί συμβόλαιο τιμής.

«Υπογράφω σήμερα μαζί σας, με τον καθένα χωριστά αλλά και όλους μαζί, ένα συμβόλαιο τιμής. Ένα συμβόλαιο που θα με δεσμεύει για πάντα.  Δημιουργούμε σήμερα, όλοι εδώ, άρρηκτους δεσμούς με έναν μόνο σκοπό: την ανατροπή της μίζερης και θλιβερής πραγματικότητας που βιώνουμε, ζώντας σε έναν τόπο που δεν τον ονειρευτήκαμε έτσι, που όμως κάποτε γέμιζε τις καρδιές μας και μας έκανε περήφανους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καννής άσκησε κριτική στην πενταετία της σημερινής δημοτικής, αρχής επισημαίνοντας ότι είναι προφανής η αποτυχία της.

«Δεν χρειάζονται πολύπλοκες και βαθυστόχαστες αναλύσεις για να διαπιστώσουμε το τέλμα που βιώνει ο Δήμος μας. Η σημερινή δημοτική αρχή, παρά τα πέντε ολόκληρα χρόνια άσκησης της δημοτικής εξουσίας, απέτυχε παταγωδώς. Εξάντλησε τα στενά περιθώριά της και τα διάδοχα σχήματά της επιχειρούν απλώς να αναβαπτίσουν την πολιτική της», σημείωσε και αναφέρθηκε στα πιο τρανταχτά παραδείγματα.

«Φτάσαμε στο σημείο να “μεταναστεύουμε” σε γειτονικές πόλεις, για να συμμετάσχουν τα παιδιά μας σε μια αθλητική δραστηριότητα και να παρακολουθήσουμε μια αξιοπρεπή εορταστική και πολιτιστική εκδήλωση. Την ώρα που κάποιοι “βλέπουν” τουρίστες στο κέντρο του Πύργου, εμείς βλέπουμε Πυργιώτες σε άλλες κοντινές πόλεις να ενισχύουν με τον οβολό τους τις αγορές τους. Την ώρα που κάποιοι “βλέπουν” ότι η πόλη απογειώνεται, εμείς διαπιστώνουμε ότι ο Πύργος πλέον υπολείπεται σε πολλούς τομείς ακόμα και από τις μικρές κωμοπόλεις του Νομού μας», είπε χαρακτηριστικά και καυτηρίασε την κατάσταση που επικρατει με τα απορρίμματα και την πολύ χαμηλή απορροφητικότητα σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Στη συνέχεια ο Στάθης Καννής ανέλυσε τους βασικούς άξονες του προγράμματός του και τον τρόπο με τον οποίο θα διοικήσει, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να αποκτήσει ο Πύργος ισχυρή ταυτότητα και brand name.

«Δίνουμε ταυτότητα στο Δήμο μας. Ο Δήμος Πύργου θα αποκτήσει ισχυρή  επωνυμία – Brand, που θα συνδέεται με την ιστορία και το παρόν του. Δημιουργούμε πολιτιστική διαδρομή, ως ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν,  που θα καλύπτει όλο τον Δήμο, από την θαλάσσια πύλη μας, το Κατάκολο έως την Ωλένη, από τον Ιάρδανο έως τον Βώλακα, με αξιοθέατα, φυσικά και ιστορικά μνημεία και υποδομές σύνδεσης (υλικές αλλά και ψηφιακές). Διασυνδέουμε το λιμάνι μας με τους δρόμους του κρασιού, τα αρχαιολογικά μνημεία μας με το θρησκευτικό πλούτο της περιοχής μας, τη σύγχρονη αγροτική παραγωγή με τα ιστορικά αγροτικά προϊόντα, όπως τη σταφίδα και το λάδι. Και φυσικά αξιοποιούμε το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα, τη γειτνίαση με την Αρχαία Ολυμπία», τόνισε ο Στάθης Καννής.

«Θα ανακτήσουμε τη χαμένη περηφάνια των Πυργιωτών. Ο Πύργος πρέπει να γίνει ξανά η πρωτεύουσα του Νομού μας. Ξεκινάμε σήμερα την επανασύσταση του Δήμου Πύργου.Για να γίνει ο Πύργος, η πόλη που όλοι αγαπήσαμε και ονειρευτήκαμε. Για να ξαναπάρουν ζωή τα χωριά μας. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε», υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καννής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα όμορφο και συγκινητικό βίντεο με την ιστορία του Πύργου, το οποίο επιμελήθηκε ο διακοσμητής και υποψ. Δημοτικός σύμβουλος Χάρης Μικελόπουλος. Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Γκουγκουστάμου.

Ακολούθησε η παρουσίαση της πρώτης ομάδας υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

  1. Αθανασοπούλου Φωτεινή, τραπεζική υπάλληλος
  2. Αναστασίου Αχιλλέας, πολιτικός μηχανικός
  3. Ανδρικόπουλος Ανδρέας, ταχυδρ. Υπάλληλος και πρ. αντιδήμαρχος
  4. Γιαννόπουλος Ανδρέαςμ, ελεύθ. Επαγγελματίας
  5. Γκιτζίρης Γεώργιος, χημικός μηχανικός
  6. Ευθυμιοπούλου Ιωάννα, δασκάλα
  7. Ηλιόπουλος Ανδρέας, πρόεδρος συνδέσμου Συνεργείων μηχαν. Αυτοκ. Ηλείας
  8. Θανόπουλος Κων/νος, υπαλληλος Γεν. Νοσοκ. Πύργου
  9. Θεοδώρου Νικόλαος, δικηγόρος, πρ. πρόεδρος Δικηγ. Συλλ. Ηλείας &Νοσοκ. Πύργου
  10. Καρβουνιάρη Αθηνά, φιλόλογος
  11. Κατέβας Διονύσιος, βιοτέχνης
  12. Κλάδης Ιωάννης, συνταξιούχος αστυνομικός
  13. Κολόκας Πολύβιος (Βάκης), δημοτ. Υπάλληλος, πτυχιούχος Παντείου παν/μίου
  14. Κωνσταντόπουλος Σπυρίδων, ελεύθ. Επαγγελματίας
  15. Μάτσα Έφη, βοηθός ιατρικών & βιολογικών εργαστηρίων
  16. Μικελόπουλος Χάρης, διακοσμητής
  17. Μουρτεζάς Γεώργιος, φιλόλογος και επιστημ. Συνεργάτης Παν/μίου Κρήτης
  18. Μπακόπουλος Κων/νος, ιδιωτικός υπάλληλος
  19. Μπουλούκου Τζωρτζίνα, δικηγόρος
  20. Ντούμας Μαρίνος, αγρότης
  21. Μαχαίρας Κων/νος ελεύθ. Επαγγελματίας
  22. Οικονόμου Δημήτριος, καθηγ. Φυσικής Αγωγής
  23. Παναγόπουλος Βασίλειος, πολιτικός μηχανικός &πρ. αντιδήμαρχος
  24. Πασχαλίνου Διονυσία, αρχιτέκτ. Μηχανικός
  25. Πατρίκιος Απόστολος, ιατρός μαιευτήρας-γυναικολόγος
  26. Παυλόπουλος Παναγιώτης δημοσιογράφος
  27. Πετρόπουλος Ιωάννης, Ταμίας Σωματ. Παραπληγικών Ηλείας
  28. Σαρακίνης Διονύσης, δημοτικός υπάλληλος
  29. Τριαντόπουλος Τάκης, ελεύθ. Επαγγελματίας
  30. Τροχανάς Χάρης, ιδιωτ. Υπάλληλος
  31. Φάκαλου Αναστασία, νοσηλεύτρια
  32. Φραγκαντώνης Παν/της, συνταξ. Υπάλληλος ΟΤΕ &πρ. αντιδήμαρχος
  33. Χριστοπούλου Μαρία, συμβολαιογράφος

Όλη η επικαιρότητα