Ηλεία

Πύργος: Συλλαλητήριο για το «όχι» στην εφαρμογή του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις

Ακούστε το άρθρο

Ποινικοποιούν τους αγώνες μας…

Κόντρα σε όσα επιδιώκει να φέρει το νέο νομοσχέδιο της ΝΔ τάσσονται τα εργατικά σωματεία και οι σύλλογοι της Ηλείας, που με μια φωνή συμμετείχαν χθες το απόγευμα στη συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο και έκαναν φανερό πως θα υπάρξουν αγώνες μέχρι τέλους σε περίπτωση που επιχειρήσουν οι κυβερνόντες να πετύχουν την ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Ηλείας Αλέξης Τσαουσάκης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνας Αθανασόπουλος και η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας Αναστασία Παναγιωτάρα, που με δυνατή φωνή έδωσαν το κοινό μήνυμα της κινητοποίησης που δεν είναι άλλο από το «να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο-τερατούργημα» και παράλληλα τόνισαν πως θα αγωνιστούν ώστε να μη χαθεί το δικαίωμά τους να διαδηλώνουν. Την κεντρική ομιλία ανέλαβε ο πρόεδρος της ΤΕ ΕΔΟΠ-ΔΕΗ Πύργου Νίκος Λοχοβίτης, που καταδίκασε το νομοσχέδιο και τόνισε πως δε θα επιτραπεί από τα λαϊκά στρώματα να γίνει συκοφάντηση και ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Υποστήριξε πως τα σχέδια της κυβέρνησης βασίζονται στο χουντικό νόμο του 1971, ενώ σημείωσε πως για ακόμα μια φορά τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα είναι αυτά που θα πληρώσουν και τη νέα κρίση.

Δεν παρέλειψε να καλέσει το επόμενο διάστημα σε μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό εργατικά κέντρα, σωματεία, φορείς του λαϊκού κινήματος, ώστε να ενώσουν τη φωνή τους και με τους αγώνες τους να μην επιτρέψουν το νέο αυτό νομοσχέδιο να λάβει σάρκα και οστά. Τέλος, επέρριψε ευθύνες στην τωρινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης του Πύργου.

Όλη η επικαιρότητα