Ηλεία

Πύργος: Συλλαλητήριο για το ΤΕΙ τη Δευτέρα

17279_ph1.jpg

Με την απόφαση να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή του Αγώνα για το ΤΕΙ του Πύργου.

Η συνέλευση ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι και ολοκληρώθηκε ύστερα από δυόμιση περίπου ώρες. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου βρέθηκαν περίπου 200 άτομα (φοιτητές, έμποροι, πολίτες και άλλοι) προκειμένου να συζητηθεί το πώς και με ποιό τρόπο θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις-αντιδράσεις για την αποτροπή του σχεδίου «Αθηνά» που θέλει τα δυο τμήματα του ΤΕΙ Πύργου να υποβαθμίζονται.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν πολλές απόψεις για το πώς θα πρέπει να οργανωθεί ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες έτσι ώστε το κυρίαρχο αίτημα όλων των πλευρών -που δεν είναι άλλο από την παραμονή των τμημάτων Πληροφορικής & ΜΜΕ και Μουσειολογίας ως έχουν- να αποτελέσει την «κόκκινη γραμμή» προς το Υπουργείο Παιδείας.

Επειτα από αρκετή διαβούλευση επικράτησε η πρόταση να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του Πύργου, στο οποίο θα κληθούν να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές, έμποροι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της πόλης.

Προσυγκέντρωση θα γίνει στον χώρο του ΤΕΙ και από εκεί οι συμμετέχοντες αφού διασχίσουν κεντρικές οδούς του Πύργου θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Αν όμως υπάρξει απόφαση για συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους των φορέων της Ηλείας νωρίτερα από την ερχόμενη Δευτέρα, αυτομάτως το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα…

Εκτός της συγκεκριμένης απόφασης, γνωστοποιήθηκε ότι σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία φοιτητών του ΤΕΙ Πύργου θα βρεθεί στην Πάτρα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΑΤΕΙ Σωκράτη Καπλάνη.

Γιώργος Γουβιάς

[email protected]

Όλη η επικαιρότητα