Ηλεία

Πύργος: Συλλήψεις για παράνομη υλοτομία

Ακούστε το άρθρο

Tο Δασαρχείο Πύργου κατά τη διάρκεια ελέγχων που διενεργούσε προκειμένου να αποτρέψει παραβατικά φαινόμενα παράνομης υλοτομίας συνέλαβε στην περιοχή του παραποτάμιου δάσους Αλφειού στη θέση «Ποτόκι» περιφέρειας Δήμου Πύργου, άτομο το οποίο είχε διενεργήσειπαράνομη υλοτομία και μετέφερε με Ι.Χ. ημιφορτηγό αυτοκίνητο με τρέιλερ δασικά προϊόντα. Επίσης στην περιοχή του Πύργου συνελήφθη ένα ακόμη άτομο που κατείχε ημιφορτηγό αυτοκίνητο φορτωμένο με δασικά προϊόντα τα οποία είχαν παράνομα υλοτομηθεί από δημόσια δασική έκταση.

Για τις παραπάνω αναφερόμενες πράξεις κατασχέθηκαν τα δύο ημιφορτηγά αυτοκίνητα, οι πινακίδες κυκλοφορίας και οι άδεις κυκλοφορίας των οχημάτων, οι άδειες οδήγησης των οδηγών και τα παράνομα υλοτομημένα δασικά προϊόντα (καυσόξυλα). Επίσης άμεσα θα τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο πενταπλάσιο της αξίας των καυσόξυλων στη Δ.Ο.Υ. και σχηματίζονται οι δικογραφίες προκειμένου να υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας για τις ποινικές διώξεις.

Τα κατασχεμένα καυσόξυλα να αποδοθούν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πύργου σε συνεργασία με το Δήμο για κάλυψη ατομικών αναγκών.                           

Όλη η επικαιρότητα