Ηλεία

Πύργος: Συνάντηση αντιδημάρχου Παιδείας με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου

«Θα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε δίκαιο αίτημα που αφορά την ορθή λειτουργία των σχολείων»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών – Ψηφιακής Σύγκλισης – Παιδείας και δια Βίου Μάθησης  Δημήτρη Μεσσαλά και της νέας διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία του σχολείου, οι άξονες συνεργασίας μεταξύ δήμου και συλλόγου καθώς και οι  επεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών.

Ο  πρόεδρος του Συλλόγου Λεόντιος Χαραλαμπίδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Η συνάντηση ανέδειξε το ειλικρινές και αμέριστο ενδιαφέρον της νέας δημοτικής αρχής για την επίλυση των προβλημάτων του σχολείου μας. Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας εξέθεσε τα προβλήματα και τις ανάγκες του σχολείου μας και ετέθησαν οι άξονες της συνεργασίας μας με το δήμο. Θα ήθελα, εκ μέρους του νέου Δ.Σ., να ευχαριστήσω τόσο τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο όσο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μεσσαλά για την άμεση ανταπόκρισή τους, ενώ με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι όχι μόνο είχαν άμεση εικόνα των προβλημάτων και των αναγκών του σχολείου μας αλλά μας ενημέρωσαν και για τις παρεμβάσεις οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί».

 

Ο κ. Μεσσαλάς, από την πλευρά του τόνισε ότι «Υποδέχθηκα την νέα διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου , σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη τους, όπου συζητήσαμε για την κατάσταση του σχολείου και τους τρόπους για μια εποικοδομητική μεταξύ μας συνεργασία. Η

νέα διοίκηση του συλλόγου έχει και την διάθεση συνεργασίας και την θέληση προσφοράς . Στο 5ο δημοτικό  σχολείο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί  πολλές παρεμβάσεις, όποτε μας έχει ζητηθεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της σχολικής επιτροπής, ενώ ήδη έχουν προγραμματισθεί και νέες εργασίες, όπου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συντάσσεται η σχετική μελέτη  ώστε άμεσα να προχωρήσει η έναρξη των εργασιών. Επίσης εργασίες θα πραγματοποιηθούν και με την συνδρομή συμμετεχόντων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που απασχολούνται στην Διεύθυνση Παιδείας».

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε επίσης πως «Έχουμε μια άριστη συνεργασία με την διευθύντρια του σχολείου Νατάσα Χρυσανθακοπούλου και προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε κάθε ζήτημα που ανακύπτει, άμεσα και αποτελεσματικά. Πλην των παρεμβάσεων στις κτιριακές υποδομές του σχολείου, μετά από την μεταφορά του Ειδικού Δημοτικού από τον χώρο του σχολείου στα Λαστέικα, απελευθερώθηκαν οι απαιτούμενες αίθουσες για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου, πάγιο αίτημα της διεύθυνσης, το οποίο και υλοποιήθηκε προς όφελος και των δύο σχολικών μονάδων.

Τέλος και ο δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος  αλλά και εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε δίκαιο αίτημα που αφορά την ορθή λειτουργία των σχολείων, την βελτίωση των δομών και την ομαλότερή λειτουργία της εκπαιδευτικής  διαδικασίας»

Όλη η επικαιρότητα