Πολιτισμός

Πύργος: Συναυλιακή… συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας στο θέατρο «Απόλλων»

13631_ph1.jpg

Συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία που διοργανώνει σήμερα (31/10) το βράδυ στο θέατρο «Απόλλων» έδωσε χθες το μεσημέρι η Μικτή Χορωδία Πύργου. Μια μουσική εκδήλωση που αποτελεί ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός, αφού θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της γαλλικής χορωδίας «ChanteJoie Chorale de Boulogne surmer» που μετρά 60 χρόνια ζωής και αποτελεί μέλος της διεθνούς κίνησης «A Coeur Joie».

Η συνέντευξη Τύπου έγινε στο χώρο του παραρτήματος Πύργου του Ελληνικού Ωδείου που φιλοξενεί τη Μικτή Χορωδία Πύργου στα δέκα χρόνια ύπαρξής της.

Αναφερόμενη στην αποψινή συναυλία η πρόεδρος της Χορωδίας Ρούλη Κωνσταντοπούλου έχοντας δίπλα της μέλη της γαλλικής χορωδίας που εξέφρασαν τη μεγάλη τους χαρά για την παρουσία και τη συμμετοχή τους στη μουσική εκδήλωση- προσκάλεσε τους πολίτες του Πύργου και τους μουσικόφιλους να τιμήσουν την ξεχωριστή εκδήλωση με την παρουσία τους.

«Η Μικτή Χορωδία Πύργου αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αυτοδιοικούμενο και φιλοξενείται δέκα χρόνια στους χώρους του Ελληνικού Ωδείου. Φέτος καλέσαμε τη Μικτή Χορωδία Chante-Joie Choralede Boulogne sur mer από τη Βόρεια Γαλλία δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός στον Πύργο. Στη συναυλία θα υπάρξουν τρία μέρη.

»Το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας, το δεύτερο, θα ανήκει στους φιλοξενούμενούς μας, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν χορωδιακά τραγούδια υπό τη διεύθυνση της Monique Lelong. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα εμφανιστεί η δική μας χορωδία ενώ στο τρίτο και τελευταίο έχουμε ετοιμάσει και μια έκπληξη καθώς η τραγουδοποιός και στιχουργός Lucile Bayard (σ.σ. συγγραφέας, συνθέτης και ερμηνεύτρια που έχει εκδώσει πολλούς δίσκους) θα τραγουδήσει στα ελληνικά το υπέροχο τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη ?Στους δρόμους τους παλιούς»… τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον μαέστρο και καλλιτεχνικό Διευθυντή του ωδείου και της χορωδίας Θοδωρή Παναγόπουλο, για τον οποίο δήλωσε χαρακτηριστικά πως «χάρις στην πολύτιμη βοήθεια του η χορωδία που ξεκίνησε από το μηδέν έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Με τη σειρά του ο μαέστρος Θοδωρής Παναγόπουλος έκανε λόγο για τη μεγάλη του ευχαρίστηση για την παρουσία της χορωδίας από τη Γαλλία, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι το πιο συχνό φαινόμενο να εμφανίζεται στον νομό Ηλείας μια χορωδία από το εξωτερικό.

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το «παρών» και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ωδείου Πύργου Παύλος Ντάκουρης, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της μουσικής εκδήλωσης ευχόμενος παράλληλα να διοργανώνουν πάντα τέτοια γεγονότα που προάγουν τον πολιτισμό της περιοχής μας σε ανώτερο επίπεδο, σε μια εποχή που όλα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Να σημειωθεί ότι η φιλοξενούμενη χορωδία από τη Γαλλία θα συμμετάσχει σε μία ακόμα μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο δημοτικό σχολείο του Λεβεντοχωρίου, τη διοργάνωση της οποίας έχει αναλάβει ο τοπικός σύλλογος Γυναικών.

Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

Όλη η επικαιρότητα