Αγροτικά Ηλεία

Πύργος: Σύσκεψη για το ζήτημα διεκδίκησης των αγροτικών εκτάσεων

Την Κυριακή στον Πύργο η ευρεία σύσκεψη φορέων για το θέμα διεκδίκησης των αγροτικών εκτάσεων Τοπικών Κοινοτήτων
Ακούστε το άρθρο

Με την πολύ μεγάλη και πανηλειακή διάσταση του σημαντικού θέματος, διεξάγεται την Κυριακή (20/2) στον Πύργο, στο «Πάρκο Ξυστρή» και ώρα 11:00 π.μ. ευρεία σύσκεψη με θέμα «Διεκδίκηση των αγροτικών εκτάσεων από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων Αροανίας, που βρίσκονται εντός διοικητικών ορίων των τοπικών κοινοτήτων Χειμαδιού, Κουτσοχέρας του Δήμου Πύργου και την τ.κ. Περιστερίου του Δήμου Ήλιδας». 

Η σχετική πρόσκληση υπογράφεται από τους διοργανωτές: Πρόεδρο της Τ.Κ. Χειμαδιού, Αγροτικό Σύλλογο Χειμαδιού, Α.Ο. Κεραυνός Χειμαδιού, Πρόεδρο της Τ.Κ. Κουτσοχέρας, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κουτσοχέρας, Α.Ο. Κουτσοχέρας, Πρόεδρος Τ.Κ. Περιστερίου, και καλούνται φορείς και αρχές της Περιφέρειας, του Νομού και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων: “Το ιστορικό της υπόθεσης είναι γνωστό. Εδώ και 100 χρόνια οι εν λόγω εκτάσεις αυτές καλλιεργούνται από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι λαμβάνουν επιδοτήσεις αποζημιώνονται για καταστροφές, φορολογούνται και φυσικά διαθέτουν συμβόλαια γι’ αυτές.

Δημιουργείται αρχικά τεράστιο θέμα ηθικής τάξης, αλλά και αμφισβήτηση του κράτους Δικαίου και του κράτους Πρόνοιας εκ μέρους της Μονής, όταν διεκδικεί τις συγκεκριμένες εκτάσεις και παράλληλα οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση εκατοντάδων οικογενειών αγροτών μικρού κλήρου.

Η συμμετοχή σας στη σύσκεψη είναι καθοριστική για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης. Ήρθε η ώρα της Πολιτείας να πάρει θέση σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και να δώσει δίκαια λύση, όπως αυτή διαμορφώνεται στον παρόντα χρόνο και στις παρούσες συνθήκες.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε από ιδιοκτήτες να γίνουμε ενοικιαστές του τόπου μας!!!».

Δελτίο Τύπου

Όλη η επικαιρότητα