Ηλεία

Πύργος: «Τ’ ανθρωπόδενδρα» τους μάγεψαν όλους …

Ο καθηγητής φυσικής στο 3ο Γυμνάσιο Πύργου, συνθέτης και στιχουργός, κ. Δημήτρης Κορίζης, παρουσίασε την περασμένη Παρασκευή στον Πύργο και συγκεκριμένα στον φιλόξενο χώρο του παραδοσιακού καφενείου «Κέντρον», τη νέα του ποιητική συλλογή «Τ’ ανθρωπόδενδρα» που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι από τις εκδόσεις «Βεργίνα»..

Η πρώτη του ποιητική συλλογή ήταν η «Αρχή της Αβεβαιότητας» το 2018, ενώ ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από τον γιο του Γιάννη και τον ίδιο και κυκλοφορούν σε δυο cd, «Νάιλον μάτια» το 2015 και «Καράβια Χάρτινα» το 2017.

Η ποίηση του Δημήτρη Κορίζη είναι επίκαιρη, βιωματική και ανθρώπινη. Καθαρή κι έντιμη στις προθέσεις. Με σταράτα λόγια, χωρίς στόμφο και περιττό λυρισμό. Ποίηση της συλλογικότητας, του μόχθου, του πόνου. Με ρεαλιστικές οπτικές και ηχητικές εικόνες.

Τη  παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Δημήτρη Κορίζη  συντόνισε ο φιλόλογος στο 3ο γυμνάσιο Πύργου κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ μίλησαν η κα. Ευγενία Ασημακοπούλου από τις εκδόσεις «Βεργίνα», η ιατρός και ζωγράφος κα. Βάνα Δήμου που επιμελήθηκε το εξώφυλλο της έκδοσης και η φιλόλογος και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου κα. Κατίνα Παρασκευοπούλου.

Ποιήματα από την συλλογή διάβασαν ο φιλόλογος του γυμνασίου Πελοπίου κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, η φιλόλογος του γυμνασίου Βουνάργου και πρόεδρος του συνδέσμου φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας κα. Ευγενία Μπίθα, η φιλόλογος του 3ου γυμνασιου Πύργου κ. Αριστέα Παφιλάρη, και η μουσικός του 3ου γυμνασίου Πύργου κα. Κατερίνα Σταματοπούλου.

Ποιήματα από την συλλογή διάβασε ο φιλόλογος του γυμνασίου Πελοπίου κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μουσικοί Παύλος Αυγερινόπουλος, Θανάσης Καραπέτσος και Φώτης Παπαθεοδώρου, ενώ τραγούδια σε ποίηση του Δημήτρη Κορίζη ερμήνευσε ο γιος του Γιάννης.

Τραγούδια σε ποίηση του Δημήτρη Κορίζη ερμήνευσε ο γιος του Γιάννης.

Να σημειωθεί ότι το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, καθώς και πολλοί φίλοι του κ. Κορίζη.

Όλη η επικαιρότητα