Πολιτισμός

Πύργος: Τα σκίτσα της ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας και Κόμικς

vraveio_3_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ένα από τα τρία καλύτερα βραβεία απέσπασε η Καλλιόπη Αποστολοπούλου, μαθήτρια του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου-Pierre de Coubertin στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας και Κόμικς με θέμα «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη».

Η νεαρή ταλαντούχα μαθήτρια συμμετείχε δυναμικά στον διαγωνισμό με δύο σκίτσα της, μέσα από τα οποία φανέρωσε την επίδραση που ασκεί η γενικότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση της χώρας μας σε έναν έφηβο.

Με περισσότερα από 1.000 έργα ατομικά ή ομαδικά συμμετείχαν οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας αλλά και των Ελληνικών Σχολείων της Ευρώπης στον διαγωνισμό που διοργάνωσαν η Educartoon, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία», με αφορμή το Έτος Ευρωπαίου Πολίτη 2013.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και παρέμεινε ανοικτός από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο του 2013.

Ο Διευθυντής κ. Παναγιώτης Παρράς και οι καθηγητές του 3ου Λυκείου Πύργου δίνουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Καλλιόπη Αποστολοπούλου για την σημαντική βράβευση ενός εκ των δύο σκίτσων της που κατέλαβε την θέση του στο βάθρο των τριών καλύτερων έργων στο Πανελλήνιο στην κατηγορία των Λυκείων.

Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα. Ωστόσο η Καλλιόπη θα βραβευτεί και σήμερα μαζί με τους καλύτερους αθλητές, από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στον Άγιο Νικόλαο, αμέσως μετά την λειτουργία για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών.

Το βραβείο…

Το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Ορνεράκη, με σκοπό να επιβραβεύσει και να παροτρύνει τα νέα ταλέντα, θα προσφέρει βραβεία και επαίνους. Έτσι, η μαθήτρια από την Ηλεία κέρδισε με το ταλέντο της το βραβείο της πλήρους υποτροφίας για το πρώτο έτος φοίτησης στον τομέα εφαρμοσμένων τεχνών ή 100% έκπτωση για όλα τα σεμινάρια που διοργανώνει το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Ορνεράκη.

Παναγιώτης Παρράς

Διευθυντής 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου

«Το σχολείο μας ενδιαφέρεται για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών κάτι που φαίνεται και στην πράξη. Πράγματι η μαθήτριά μας, Καλλιόπη Αποστολοπούλου, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό γελοιογραφίας-κόμικς, βγήκε πρώτη στην Ελλάδα ανάμεσα σε 1.000 μαθητές.

Η διάκριση αυτή αποτελεί τιμή για το 3ο Λύκειο Πύργου-Pierre de Coubertin αλλά και για την πόλη μας γενικότερα. Της εύχομαι καλή πρόοδο»!

Καλλιόπη Αποστολοπούλου

Μαθήτρια 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου

Ζωγραφίζω από πολύ μικρή και περίπου εδώ και δύο μήνες παρακολουθώ μαθήματα. Επιχείρησα μέσα από τα σκίτσα μου να δείξω την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όπως ακριβώς την αντιλαμβάνομαι από την δική μου σκοπιά. Θα ήθελα πολύ να είμαι κι εγώ στην απονομή των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στην Αθήνα αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσω. Η βράβευσή μου θα γίνει σήμερα στον Άγιο Νικόλαο.

Επίσης, θέλω να συμπληρώσω ότι θεωρώ πολύ σημαντικό για ένα σχολείο να παροτρύνει τους μαθητές να λαμβάνουν μέρος σε διαγωνισμούς και δραστηριότητες πέρα από τα διδασκόμενα μαθήματα».

Γαληνή Τσαρουχά

galini_tsaroucha@hotmail.com

Όλη η επικαιρότητα