Πύργος:  «Τελικά εμείς θα  πληρώσουμε τη … νύφη» – Τι λένε οι πολίτες για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Περιμένοντας το …λογαριασμό –  «Μας ανησυχεί η κατάσταση, μακάρι να μην δούμε αυξήσεις στα τιμολόγια»

 

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Ηλείας με τα όσα έχουν ακουστεί και γραφεί για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ. Στην πλειοψηφία τους φοβούνται ότι η προσπάθεια για τη διάσωση της δημόσιας επιχείρησης θα …πέσει στις   πλάτες των καταναλωτών. Ήδη καθημερινά οι λογαριασμοί που τους έρχονται είναι αυξημένοι, ενώ οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν στάσιμοι.

Μιλούν για αυξήσεις που αγγίζουν το 20% στην τιμή του ρεύματος, νέες χρεώσεις (εγγύηση, περιβαλλοντικό τέλος), μείωση των όποιων προηγούμενων (προεκλογικών) ελαφρύνσεων και απειλή για άμεση διακοπή ρεύματος στα νοικοκυριά που έχουν σωρεύσει χρέη μεγαλύτερα του εξαμήνου.

Η εφημερίδα «Πατρίς» μίλησε μαζί τους για το πώς βλέπουν τις εξελίξεις στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας και για τους νέους αυξημένους λογαριασμούς..

Μαρία Διαμαντοπούλου

«Ακόμη δεν μας έχει έρθει ο λογαριασμός, αλλά υπάρχει ένας φόβος ότι θα μας αυξήσουν το τιμολόγιο. Είναι κάτι το οποίο μας ανησυχεί πάρα πολύ και ελπίζω να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην αύξηση των τιμολογίων, αλλά να βρει από αλλού τα χρήματα που θέλει η ΔΕΗ. Θέλω να μείνω στην ΔΕΗ και δεν θέλω να πάω σε άλλη εταιρία ρεύματος».

 

Ηλίας Αλεξόπουλος

«Και βέβαια φοβάμαι μην αυξηθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ. Κάθε μέρα έχουμε αυξήσεις σε όλα τα είδη. Μέσα στον λογαριασμό της ΔΕΗ έχουν βάλει χρεώσεις και για τον δήμο και για πολλά ακόμη και μαζεύονται κάθε μήνα πολλά. Ελπίζω να μην δούμε άλλες αυξήσεις στο ρεύμα».

 

Γιάννης Πετρόγιαννης

«Πως δεν υπάρχει φόβος για αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Μέρα παρά μέρα όλο και κάτι μας έρχεται. Ο λογαριασμός της ΔΕΗ ποτέ δεν είναι σταθερός. Είμαι 90 ετών και άλλο ποσό έρχεται τον έναν μήνα και άλλο τον άλλο. Σταθερότητα δεν έχουμε πουθενά. Και δεν είναι μόνο το ρεύμα που πληρώνεις στον λογαριασμό, αλλά πολλά περισσότερα».

 

Φώτης Ανδρικόπουλος

«Όλα μπορείς να τα περιμένεις. Ακόμη και αύξηση στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Και όλα αυτά τα προβλήματα έρχονται γιατί δεν πληρώνουν αυτοί που έχουν. Εκείνος που δεν έχει τι να πληρώσει; Αλλά δεν πληρώνουν και αυτοί που έχουν. Για να βγουν τα σπασμένα κάποιος πρέπει να πληρώσει».

 

Αλέξης Στάμος

«Με τα χρήματα που παίρνουμε δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε ΔΕΗ ούτε ΟΤΕ. Τώρα για πιθανή αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν έχω κάποιο φόβο, γιατί δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια διαφορά. Αν έχουμε αυξήσεις θα τις δούμε αργότερα».