Ηλεία

Πύργος: Τιμώνται σήμερα οι Υπουργοί Παναγ. Κουρουμπλής και Ιωαν. Τσιρώνης

Ακούστε το άρθρο

Σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, σήμερα στις 18.30, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, θα τιμηθούν με την ανακήρυξή τους ως Επίτιμοι Δημότες, οι υπουργοί Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ιωάννης Τσιρώνης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής αναμένεται να εκφράσει τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του δήμου προς τους τιμώμενους Υπουργούς για την ουσιαστική συμβολή τους στη λύση του μεγάλου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Μεσσαλάς θ’ αναγνώσει την Απόφαση – Ψήφισμα Ανακήρυξης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στην σημερινή εκδήλωση ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ: «Με όπλα την υπομονή την επιμονή και τον αναγκαίο συντονισμό στοχεύσαμε σε αυτό που  θεωρούσαν όλοι ανέφικτο. Τα σκουπίδια που απειλούσαν  για πολλά χρόνια την υγεία των πολιτών και κυρίως των παιδιών ήταν αποτέλεσμα της έλλειψης συντονισμού ανάμεσα στους φορείς της Αυτοδιοίκησης. Η μακρόχρονη διαμάχη ανάμεσα, κυρίως, στους δήμους Αμαλιάδας και Πύργου πυροδοτούσε τη συνεννόηση που έπρεπε να υπάρξει για να δοθεί λύση. Όταν ανέλαβα το Υπουργείο Εσωτερικών, έχοντας υπόψη το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στην Ηλεία και κυρίως τον κίνδυνο που απειλούσε τα παιδιά, αυτοδεσμεύτηκα ότι με πείσμα θα πολεμούσα για να βρεθεί  λύση. Η εποικοδομητική συνεργασία και ο συντονισμός με τον συνάδελφο μου Γιάννη Τσιρώνη ενίσχυσε το μέτωπο της προσπάθειας. Σήμερα, κοιτώντας προς τα πίσω αναρωτιέμαι πώς η εμμονή της  περιχαράκωσης στην αλήθεια του καθενός κινδύνευε να  φέρει την καταστροφή  μιας τόσο πολύ όμορφης περιοχής. Η πίστη μου στην ανάγκη επιτέλους να βρεθεί ένας κοινός τρόπος και όλοι μαζί να απαλλάξουμε αυτό τον ιστορικό τόπο από τα σκουπίδια, με έσπρωξε στο να μηνύσω ακόμα και τους Δημάρχους της ιδιαίτερης πατρίδας που αρνούνταν να δεχτούν τα απορρίμματα  της Ηλείας κάτι που ήταν όμως απαραίτητο  μέτρο για να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ. Με ρωτάνε σήμερα αν θα το επαναλάμβανα,  σε περίπτωση που χρειαζόταν. Και απαντώ απερίφραστα ότι προκειμένου να απαλλάξω μία περιοχή από τον κίνδυνο απώλειας της ανθρώπινης υγείας και από την κακοποίηση της αισθητικής του περιβάλλοντος, τότε, θα το ξαναέκανα. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ένα προσωπικό μου βίωμα. Πως όταν πιστεύεις κάτι, και είσαι αποφασισμένος, τότε με όπλα την επιμονή και την υπομονή είναι βέβαιο ότι θα το πετύχεις».

«Το απόγευμα του Σαββάτου βραβεύονται, για την υπομονή και την επιμονή τους όλη η κοινωνία και οι Πολίτες του Πύργου και της Ηλείας καθώς και ο ΦΟΣΔΑ που δεν υπέκυψε σε εκβιασμό. Μαζί και η πολιτεία επειδή σπάσαμε τα φέουδα, δουλέψαμε όλοι μαζί και μοιραστήκαμε τις δυσκολίες και το όραμα. Ομολογώ πως δεν νιώθω ότι έκανα κάτι περισσότερο από το καθήκον μου και τις οικολογικές αξίες. Με πίστη στη δύναμη της άμεσης δημοκρατίας που με έκανε  να μην μένω στο γραφείο μου, αλλά να επιλέγω το διάλογο με τους πολίτες, όπως συνέβη στην Τριανταφυλλιά, να συζητάμε με ένταση, αλλά με αλληλοσεβασμό και δημοκρατικά. Ξέρω ότι μένουν πολλά ακόμη να γίνουν με μία μεγάλη διαφορά, όμως, σε αντίθεση με το παρελθόν μιας και τα βήματα που κάνουμε είναι στη κατεύθυνση της οριστικής λύσης»… δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ο αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής μιλώντας στην ΠΑΤΡΙΣ τόνισε ότι «με μεγάλη επισημότητα προετοιμάζουμε την τελετή βράβευσης των δυο πολιτικών ανδρών που έδειξαν με τον τρόπο τους ότι νοιάζονται για την τοπική μας κοινωνία και συνέβαλλαν αποφασιστικά στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος που ταλάνιζε τον τόπο μας την τελευταία πενταετία. Η τελετή θα έχει την απλότητα, την σεμνότητα και το μεγαλείο που πρέπει να έχουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Στους κ.κ. Κουρουμπλή και Τσιρώνη θα δοθούν η περγαμηνή που θα τους ανακηρύσσει επίτιμους δημότες καθώς και μια αναμνηστική πλακέτα».

Σημειώνεται πως για τους δύο υπουργούς θα μιλήσουν ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης  Μπαξεβανάκης (σ.σ. για τον κο Κουρουμπλή), και ο προϊστάμενος της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γεώργιος Κρεμλής (για τον κο Τσιρώνη).

 

Όλη η επικαιρότητα