Ηλεία

Πύργος: Tην ικανοποίησή του για το νέο τμήμα του ΤΕΙ εξέφρασε ο Δήμαρχος Μ. Παρασκευόπουλος

tei_pyrgoy.jpg

Την αμέριστη ικανοποίηση που φέρνει η λειτουργία του νέου τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, παράρτημα Πύργου, ύστερα από την επιλογή αρκετών φοιτητών να σπουδάσουν στην περιοχή αλλά και την υψηλή βάση που συγκέντρωσε το νέο τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Τουριστικών Μονάδων, εξέφρασε ο δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος.

Ο κ. Παρασκευόπουλος μίλησε για τους 182 φοιτητές που εισάγονται στο Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ Πύργου αναφέροντας συγκεκριμένα ότι: «Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Πύργο. Για το Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Τουριστικών Μονάδων, ιδιαίτερα ελπιδοφόρα είναι δυο στοιχεία που προκύπτουν από τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Το πρώτο είναι η επιλογή του Τμήματος από πλήθος υποψηφίων, γεγονός το οποίο οφείλεται στην ανταγωνιστικότητα που παρουσιάζει το αντικείμενο των σπουδών του. Το δεύτερο είναι η υψηλή βάση που συγκέντρωσε (10.256 μόρια), η οποία συγκρίνεται όχι μόνο με τα πολύ καλά τμήματα των ΤΕΙ, αλλά και με πολλά τμήματα αρκετών πανεπιστημιακών σχολών. Η δημοτική αρχή Πύργου αισθάνεται τελικά δικαιωμένη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το όλο ζήτημα του σχεδίου «Αθηνά». Τόσο η αγωνιστική διεκδίκηση, όσο και η σύνεση που επέδειξε, έφεραν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: παρά τις σαρωτικές αλλαγές που επήλθαν στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας, παρέμεινε στον Πύργο ένα ιδιαιτέρως διακριτό και αναγνωρίσιμο Τμήμα, που φαίνεται ότι θα αποτελεί δημοφιλή επιλογή για τους υποψηφίους φοιτητές. Για εμάς, αλλά και για τη διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας το στοίχημα είναι τώρα η απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να το πετύχουμε. Συγχαίρω τους 182 φοιτητές που εισάγονται στο Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Τουριστικών Μονάδων και είμαι σίγουρος ότι από τις πρώτες ημέρες της παραμονής τους εδώ θα διαπιστώσουν ότι ο Πύργος είναι μια φιλόξενη πόλη, όπου θα ζήσουν μια δημιουργική φοιτητική ζωή.

Η σωστή λειτουγία του ΤΕΙ

στις προτεραιότητες του δήμου Πύργου

Η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του τοπικού τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας είναι το θέμα στο οποίο αναφέρεται με επιστολή του προς τη διοίκηση του ιδρύματος ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος. Ο δήμαρχος Πύργου ζητά ενημέρωση για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην οργάνωση του Τμήματος Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (οδηγός σπουδών, διδακτικό και υπαλληλικό προσωπικό κλπ.), δηλώνει ότι προτίθεται να στηρίξει την λειτουργία του και αναφέρει ότι είναι στη διάθεση της διοίκησης του ΤΕΙ για τον τρόπο με τον οποίο η στήριξη αυτή θα λάβεθι ουσιαστικό χαρακτήρα.

Αναλυτικά, στην επιστολή του ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρει ότι:

«Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Αυγούστου και σε λίγο θα αρχίσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Ο Δήμος Πύργου θα κληθεί να φιλοξενήσει το νέο τμήμα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας «Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων». Η δημοτική αρχή Πύργου προτίθεται να στηρίξει ουσιαστικά τη λειτουργία του νέου τμήματος και ως εκ τούτου θεωρεί σκόπιμο να ενημερωθεί σε μια σειρά από καίρια ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του. Συνεπώς θα σας παρακαλούσαμε:

  • Να μας αποστείλετε τον οδηγό σπουδών του νέου τμήματος που να περιέχει την αναλυτική παρουσίαση των μαθημάτων (θεωρητικών και εργαστηριακών) που θα διδάσκονται.
  • Να μας ενημερώσετε για τον ακριβή αριθμό καθώς και για την ταυτότητα του μόνιμου διδακτικού προσωπικού που θα στελεχώσει το νέο τμήμα.
  • Να μας γνωστοποιήσετε για το αν γίνεται να συσταθεί γενική συνέλευση του νέου τμήματος με βάση τον αριθμό και την ταυτότητα του μόνιμου προσωπικού η οποία:

α) να μπορεί να καθορίζει ουσιαστικά τον τρόπο λειτουργίας του νέου τμήματος, και

β) να έχει τη δυνατότητα ανάδειξης προϊσταμένου του τμήματος.

  • Να μας ενημερώσετε σχετικά με την πορεία της διαδικασίας μέσω της οποίας θα καλυφθούν οι διδακτικές ανάγκες του τμήματος που δεν καλύπτονται από το μόνιμο διδακτικό προσωπικό.
  • Να μας ενημερώσετε για το πώς αναμένετε να καλυφθούν οι θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων που απαιτούνται για τη λειτουργία του νέου τμήματος καθώς και για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο θέμα αυτό.
  • Θα θέλμα να ενημερωθούμε για το εάν το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προτίθεται να στείλει στον Πύργο τουλάχιστον έναν μόνιμο υπάλληλό του που θα προϊσταται της γραμματείας του νέου τμήματος ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον νομικής φύσεως προβλήματα που θα επηρεάσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος.
  • Τέλος, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν τις σπιουδές τους στον Πύργο  τόσο οι φοιτητές του Τμήματος Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων, όσο και οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων εκφράζοντας την επιθυμία να αποτελέσει η έναρξη της λειτουργίας του νέου τμήματος την απαρχή για μια επωφελή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Πύργου και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας».

Όλη η επικαιρότητα