Πολιτισμός

Πύργος: Την «Ουρανόπετρα» παρουσίασε ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος!

kalpoyz.jpg

Στο ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο υπόγειο του βιβλιοπωλείου Lexis πραγματοποιήθηκε την Περασμένη Πέμπτη το βράδυ στον Πύργο η παρουσίαση του καινούριου βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου «Ουρανόπετρα».

Λίγο μετά τις 20:30,  ο Γιάννης Καλπούζος κάθισε στην ειδικά διαμορφωμένη πολυθρόνα, αφού πρώτα συνομίλησε με δύο μικρά παιδιά εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία τους.

Χρησιμοποιώντας διαφάνειες για να δημιουργήσει διαδραστικότητα με το κοινό, ο συγγραφέας αναφέρθηκε στα εσωτερικά κίνητρα που τον οδήγησαν στη συγγραφή. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η εσωτερική μου ανάταση μετατράπηκε σε θείο πυρ και θεία μανία και με οδήγησε στη γραφή».

Τα μυθιστορήματα του Γιάννη Καλπούζου διαδραματίζονται σε παλαιότερες εποχές και ιστορούν άγνωστες εκδοχές της καθημερινής ζωής. Πρόθεση του συγγραφέα είναι «να δώσω στον αναγνώστη τη δυνατότητα για μια διαφορετική αποτίμηση των ιστορικών περιπετειών και γεγονότων και να συνδέσω το σήμερα με το χθες».  

Ο συγγραφέας, στο ερώτημα αν η ψηλάφηση όσων σηματοδοτούν τη διαχρονική ανθρώπινη πορεία βοηθά στον επαναπροσδιορισμό των στόχων προς την κατεύθυνση της καλλιέργειας του πνεύματος, απάντησε σαφέστατα στο ότι η ιχνηλάτηση και μεταλαμπάδευση από γενιά σε γενιά όσων μπολιάζουν την ανθρώπινη ψυχή και νοοτροπία μέσα από την προφορική διαπαιδαγώγηση υπερισχύοντας κάθε άλλης διδαχής, συμβάλλει στη θέαση του παρόντος και του μέλλοντος με περισσότερη καθαρότητα και αισιοδοξία

Σχετικά με το τι ακριβώς είναι η «Ουρανόπετρα, ο Γιάννης Καλπούζος το χαρακτήρισε ως «μια κραυγή, μια φωνή, ένα παραμύθι από τα βάθη του χρόνου ζωές ανθρώπων του παρελθόντος που μιλούν όμως για το σήμερα και το αύριο μέσα από τη μυθοπλασία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο συγγραφέας αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τον  «καμβά» στον οποίο στήθηκε το μυθιστόρημα, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα