Ηλεία

Πύργος: Το αδιαχώρητο στα πρακτορεία ΟΠΑΠ – Ελπίζοντας στη «θεά τύχη»

Ακούστε το άρθρο

Με την κρίση να ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την χώρα μας και αρκετός κόσμος να παραμένει ακόμα άνεργος ή χωρίς δουλειά, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι πολίτες διανύουν δύσκολες εποχές. Αποτέλεσμα αυτού είναι να καταφεύγουν πολλοί εξ αυτών κατά τη διάρκεια Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στα τυχερά παιχνίδια, με βασικό στόχο να αλλάξουν την τύχη τους και τη ζωή τους κερδίζοντας τα μεγάλα χρηματικά ποσά που προσφέρουν αυτά.

Η κίνηση στα πρακτορεία όσο πλησιάζει το κλείσιμο της χρονιάς αυξάνεται κατακόρυφα, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν εναποθέσει σ’ αυτά τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο και δίχως προβλήματα μέλλον.

Η αγορά του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου καθώς και η συμπλήρωση δελτίων κλασσικότερων τυχερών παιχνιδιών, όπως Τζόκερ, Λόττο και Προπό, έχουν χαρακτηρισθεί ως ένα από τα εορταστικά «έθιμα» των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που είτε είχαν κάνει οικονομία και χρήματα που είχαν στην άκρη τα εναπόθεσαν εκεί, είτε προσφέρουν από το υστέρημά τους, δηλώνοντας πως με αυτό τον τρόπο τα επενδύουν και περιμένοντας να είναι αυτοί οι τυχεροί της κλήρωσης.

Για το αμόκ που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα πρακτορεία από τους πολίτες που σπεύδουν να δοκιμάσουν την τύχη τους, μίλησε ο ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ Δημήτρης Μουσταφέρης: «Την τελευταία εβδομάδα η κίνηση είναι πιο αυξημένη, ειδικά στο πρωτοχρονιάτικο λαχείο. Έχουμε παράδοση εδώ στο πρακτορείο. Έρχεται κόσμος από όλο το νομό. Πολλοί είναι αυτοί που το θεωρούν ως γούρι το πρωτοχρονιάτικο λαχείο. Ωστόσο και το Τζόκερ μοιράζει ένα τεράστιο ποσό που αγγίζει τα 8.400.000, τα οποία θα κληρωθούν την Πέμπτη. Υπάρχει σημαντική κίνηση και στο συγκεκριμένο τυχερό παιχνίδι, ωστόσο ο κόσμος δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στο λαχείο. Το έχουν περισσότερο ως έθιμο για το καλό του χρόνου, παρά σαν παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης πρακτορείου Γιώργος Παπαδόπουλος υποστήριξε πως τις τελευταίες μέρες έχει επικρατήσει ντελίριο και ο κόσμος ψάχνει την τύχη του παρά την οικονομική κρίση: «Τις τελευταίες μέρες, όπως πάντα στις γιορτές, ο κόσμος τρέχει στα πρακτορεία αναζητώντας την τύχη του. Συνήθως ζητούν πρωτοχρονιάτικα λαχεία, ενώ και τώρα που έχει φτάσει το τζόκερ σε ένα πολύ μεγάλο ποσό, επικρατεί πανικός. Η ζήτηση του λαχείου είναι τεράστια και ήδη έχουν τελειώσει οι λαχνοί. Είναι πολύ λίγα πλέον τα πρακτορεία που διαθέτουν λαχεία. Πάντα στις γιορτές ο κόσμος, ένα ποσό της αρεσκείας του θα το διαθέσει στα τυχερά παιχνίδια, αναζητώντας να μπει η καινούρια χρονιά με καλύτερες προδιαγραφές. Πλέον αποτελεί έθιμο για τους περισσότερους, το οποίο κρατά ζωντανό. Αξίζει να σημειωθεί πως το Τζόκερ έχει φτάσει τα 8.400.000 ευρώ και αναμένεται και τις επόμενες ημέρες τα πρακτορεία να παραμένουν γεμάτα».

Όλη η επικαιρότητα