Ηλεία

Πύργος: Το Εσπερινό Λύκειο επισκέφθηκαν Στ.Γιαννακόπουλος και Μ.Λαμπρόπουλος

14869_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Η βία στη ζωή μας» είναι το θέμα του project που υλοποιούν οι μαθητές της Β΄ τάξης του Εσπερινού Λυκείου Πύργου και έγινε η αφορμή για τη συνάντηση των μαθητών, με τον προπονητή του Πανηλειακού και πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Στέλιο Γιαννακόπουλο αλλά και τον διαιτητή της Σούπερ Λιγκ Μάριο Λαμπρόπουλο.

Οι μαθητές των τριών τμημάτων της Β΄ τάξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω project ανέλαβαν την υποχρέωση να ασχοληθούν με τις ενότητες «Βία στο σχολείο», «Βία στην οικογένεια» και «Βία στο γήπεδο» αντίστοιχα, και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία για την κάθε κατηγορία, μέσα από τη συνεργασία εκπροσώπων φορέων που ασχολούνται με τα θέματα.

Για τη βία στα γήπεδα, δεν θα μπορούσαν να βρεθούν καταλληλότερα πρόσωπα από έναν διεθνή ποδοσφαιριστή και έναν διαιτητή. Οι κ.κ Γιαννακόπουλος και Λαμπρόπουλος αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση και είχαν μια πλήρως ενημερωτική και κατατοπιστική συνάντηση.

«Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή»


Στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου -με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας Ελένης Σκάζα που πάντα υποστηρίζει δράσεις που αφορούν τη σύνδεση και σχέση του σχολείου με την κοινωνία- συμμετείχαν όχι μόνο οι μαθητές της Β΄ τάξης που υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και της Α΄, που επίσης υλοποιούν project καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές τους Σία Γαλανοπούλου και Νίκος Ζούνης.

Τόσο ο προπονητής του Πανηλειακού Στέλιος Γιαννακόπουλος όσο και το διαιτητής Α΄ Εθνικής Μάριος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκαν στις μορφές που μπορεί να έχει η βία στα γήπεδα, στους λόγους που οδηγούν σ? αυτή αλλά και στον χαρακτήρα και τα βιώματα ενός οπαδού που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες.

Αναφερόμενοι δε στο ότι οι οπαδοί δυο ελληνικών ομάδων μπορούν να προκαλέσουν επεισόδια όταν οι ομάδες τους βρεθούν αντίπαλες στο γήπεδο, ενώ οι ίδιοι άνθρωποι, μπορούν να πανηγυρίσουν μαζί, βρισκόμενοι στις ίδιες κερκίδες ως φίλαθλοι της Εθνικής Ομάδας, η όταν η ομάδας τους παίζει στο εξωτερικό, σημείωσαν ότι σ? αυτό, ευθύνη έχουν, κάποιες φορές, οι παράγοντες κάθε ομάδας.

Δεν παρέλειψαν όμως να αναφερθούν και στους φιλάθλους που αντιμετωπίζουν το ποδόσφαιρο σαν γιορτή, όπως πρέπει να είναι – φράση που χρησιμοποίησε ο κ.Γιαννακόπουλος μιλώντας στα παιδιά.

Η συζήτηση, αν και προγραμματισμένη για 45 λεπτά, κράτησε σχεδόν δύο ώρες, με τους μαθητές να παρακολουθούν με ενδιαφέρον και να υποβάλλουν ερωτήσεις, λαμβάνοντας απαντήσεις από έμπειρα χείλη.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα