WEB tv Ηλεία

Πύργος: Τροχαίο λόγω… φαναριών! (PHOTOS-VIDEO)

Αναγκαία κρίνεται -όπως φάνηκε από το τροχαίο το οποίο σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης- η επέμβαση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να δώσουν οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους διερχόμενους οδηγούς στον κόμβο της Φιλοθέης και όχι μόνο, καθώς αρκετές μέρες το μήνα παρατηρείται μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στο σημείο αλλά και σε άλλους κόμβους καρμανιόλες.

Ειδικότερα, ήταν λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι όταν συγκρούστηκαν δυο οχήματα και ένα μηχανάκι στη διασταύρωση Φιλοθέης, ενός κομματιού της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο οποίο εδώ και χρόνια έχει κοπεί το νήμα δεκάδων ζωών.

Ενώ το ότι αποτελεί – για όσος έρχονται από την Πάτρα – τη βασική είσοδο για την πόλη του Πύργου, η κατάσταση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σε ήπιους τόνους «απαράδεκτη».

Το μηχανάκι και το ένα εκ των δυο αυτοκινήτων προσπάθησαν να διασχίσουν τον κόμβο θέλοντας να πάνε από το νοσοκομείο προς το κέντρο της πόλης, όταν τη στιγμή εκείνη διέσχιζε το δρόμο και το δεύτερο όχημα που κινούταν προς την Αρχαία Ολυμπία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πλαγιομετωπική σύγκρουση των δυο οχημάτων, με αποτέλεσμα από τη σφοδρότητα του ατυχήματος το όχημα να συγκρουστεί και με το μηχανάκι, ο οδηγός του οποίου τραυματίστηκε.

Άμεση ήταν η επέμβαση του ΕΚΑΒ προκειμένου να παραλάβει τον τραυματία και να τον οδηγήσει στο Γ.Ν. Ηλείας, όπου διαπιστώθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός του. Στο σημείο βρέθηκε και η Τροχαία Πύργου, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία στον κόμβο και προσπαθώντας να εξακριβώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο.

Κόμβος καρμανιόλα

Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς στην είσοδο της πόλης θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν επιεικώς τριτοκοσμικές, καθώς κάθε φορά που βρέχει τα φανάρια βγαίνουν εκτός λειτουργίας και προκαλούν τεράστια σύγχυση και στους οδηγούς, που πολλές φορές ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή διασχίζοντας το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου.

Η Εθνική Οδός Πάτρας-Πύργου, ο παράδρομος προς μεγάλο σουπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας που καθημερινά έχει τεράστια κίνηση, καθώς και ο δρόμος που διασχίζει κάθετα την Εθνική Οδό προς το Γ.Ν. Ηλείας, αποτελούν τρεις εκ των βασικότερων οδικών αξόνων της περιοχής. Σε μέρες όπως η χθεσινή που είναι ιδιαίτερα συννεφιασμένες και βροχερές, η μη λειτουργία των φαναριών τη στιγμή που η κίνηση είναι αυξημένη στο σημείο μέρα και νύχτα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο «δολοφονική»!

Ο κόσμος καιρό τώρα είναι στο ίδιο έργο θεατές, αφού κανείς από τους αρμόδιους δε φαίνεται διατεθειμένος να λύσει το πρόβλημα μέχρις ότου θρηνήσουμε θύματα! Τα τροχαία -ευτυχώς μέχρι στιγμής με υλικές ζημιές και ελαφρούς τραυματισμούς- είναι στην καθημερινή ατζέντα. Απολογισμός της χθεσινής μέρας η τρομάρα που έζησαν οι οδηγοί και ο ελαφρύς τραυματισμός στο πόδι του οδηγού του δικύκλου, για καλή τους τύχη.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στο σημείο επικράτησε χάος για κάποιο διάστημα – όχι ότι νωρίτερα τα πράγματα ήταν καλυτέρα. Πολλοί είναι αυτοί που πραγματικά προσεύχονται τη στιγμή που διασχίζουν τον κόμβο προκειμένου να μην τους συμβεί το παραμικρό. Ωστόσο, υπάρχουν και άνθρωποι που δε λογαριάζουν τον κίνδυνο αλλά ούτε και την προτεραιότητα των οχημάτων, με αποτέλεσμα να διασχίζουν το δρόμο απερίσκεπτα και με μεγάλη ταχύτητα!

Ευχή όλων είναι να λυθεί το ζήτημα ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, ωστόσο οι αρμόδιοι οφείλουν άμεσα να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουν ανθρώπινες ζωές και να επέμβουν επιτέλους διορθώνοντας το πρόβλημα.

Αγανακτισμένοι οι οδηγοί

Την αγανάκτησή τους για το πρόβλημα των απενεργοποιημένων φαναριών εξέφρασαν οδηγοί που βρίσκονταν χθες στον κόμβο της Φιλοθέης τη στιγμή του τροχαίου, με τα φανάρια ακόμα και εκείνη τη στιγμή να είναι εκτός λειτουργίας και να προκαλούν μεγάλη δυσαρέσκεια στους οδηγούς, που καθημερινά παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους προκειμένου να πάνε στις εργασίες τους ή τις οικείες τους.

Παρακάτω ακολουθούν οι δηλώσεις τους στην εφημ. «Πατρίς» για το ζήτημα των χαλασμένων φαναριών:

Οδηγός 1: «Περνάω από αυτό το δρόμο πολύ συχνά. Όταν δε δουλεύουν τα φανάρια, φαινόμενο που τείνει να γίνει συχνό, η κατάσταση είναι τραγική. Ο καθένας περνά όπως θέλει το δρόμο, δεν τηρούνται οι προτεραιότητες. Η κατάσταση είναι τραγική πλέον και με τα φανάρια αυτά και με όσα είναι εντός πόλης».

Οδηγός 2: «Είναι ένα σημείο από το οποίο περνάω ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν ξέρω τι φταίει και γίνεται όλο αυτό, αλλά θα πρέπει να διορθωθεί. Φταίει όμως και η οδήγηση μερικών που τρέχουν πολύ. Με λίγη εμπειρία μπορείς να το ξεπεράσεις το εμπόδιο αυτό, όμως η ταχύτητα πολλών είναι επικίνδυνη. Δεν προσέχουν!»

Οδηγός 3: «Το σημείο αυτό αποτελεί καθημερινό δρομολόγιό μου. Είναι άσχημο να βλέπουμε αυτή την εικόνα. Υπάρχουν ακόμα και φανάρια εντός πόλης που είναι και αυτά σβηστά, προκαλώντας μεγάλο πανικό. Οι αρμόδιοι πρέπει να μεριμνήσουν. Το σημείο αυτό είναι καρμανιόλα. Πρέπει να δοθεί λύση. Κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα».

Οδηγός 4: «Μόνιμα χαλασμένα είναι τα φανάρια στο σημείο. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Το πέρασμά μου από το σημείο είναι συχνό και μόνο κινδύνους μπορώ να αναφέρω για αυτό».

Όλη η επικαιρότητα