Ηλεία

Πύργος: Αστραπιαία παρέμβαση γιατρών Νοσοκομείου Πύργου σε τροχαίο

Την τύχη με το μέρος του φαίνεται πως είχε νεαρός οδηγός δικύκλου, αφού λίγο πριν τις 9 χθες το πρωί είχε σύγκρουση με όχημα την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, χτυπώντας ευτυχώς ελαφρά στο κεφάλι του.

Ειδικότερα, ο 25χρονος οδηγός του δικύκλου που κινούταν επί της οδού Αλφειού και έχοντας πορεία προς τον Πύργο, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες δέχθηκε χτύπημα στην πίσω πλευρά από το όχημα που ακολουθούσε, με αποτέλεσμα την πτώση του νεαρού δικυκλιστή στο οδόστρωμα, χτυπώντας στο κεφάλι.

Επαγγελματίες της περιοχής και διερχόμενοι οδηγοί σταματώντας για να δουν την κατάσταση του νεαρού δικυκλιστή, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έφθασε άμεσα στο σημείο προκειμένου να μεταφέρει τον τραυματία στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Παρά τις πρώτες ανησυχίες που προκαλεί ένα χτύπημα στο κεφάλι, οι πρώτες εξετάσεις του νεαρού έδειξαν πως ο τραυματισμός του ήταν ευτυχώς ελαφρύς και πως δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι αστυνομικές αρχές βρέθηκαν και αυτές άμεσα στο σημείο, προκειμένου να ελέγξουν τη ροή των διερχόμενων αυτοκινήτων και να βρουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το ατύχημα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο σημείο την ώρα του ατυχήματος βρέθηκαν η επιμελήτρια χειρούργος Σαραντοπούλου και Θεοδωροπούλου, οι οποίες σταμάτησαν την κυκλοφορία με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής, εξαιτίας των αυτοκινήτων που περνούσαν σε κοντινή απόσταση από το σώμα του νεαρού. Η άμεση παρέμβαση του ΕΚΑΒ ήταν καθοριστική, με τη γιατρό κ. Θεοδωροπούλου να μπαίνει στο ασθενοφόρο με το πλήρωμα, όπου κράτησαν το νέο στη ζωή και ενημέρωσαν παράλληλα αναισθησιολόγους να ετοιμάσουν τα πάντα και να βρίσκεται το ιατρικό προσωπικό σε ετοιμότητα στα επείγοντα.

Εξαιρετική αν μη τι άλλο αντίδραση γιατρών και ΕΚΑΒ και άψογη συνεργασία σε ελάχιστο χρόνο.

Όλη η επικαιρότητα