Περιβάλλον

Πύργος: Βασανίζουν και σκοτώνουν ζώα στη Μούτελη!

Την προπερασμένη βδομάδα, στην περιοχή της Μούτελης, στην Σπιάτζα, άγνωστοι βασάνισαν και σκότωσαν 6 γατάκια. Τα 3 βρέθηκαν κακοποιημένα και νεκρά, κοντά στην εκκλησία και τα υπόλοιπα κοντά στην παιδική χαρά.

Οι άγνωστοι συνέχισαν το έργο του και την περασμένη Τετάρτη, χτύπησαν με χοντρό ξύλο, ένα σκυλάκι, στο μάτι και στο πόδι. Το σκυλάκι κατάφερε να ξεφύγει και τώρα με την βοήθεια του κτηνιάτρου και την αγάπη της οικογένειας, ελπίζει πως θα σώσει από την τύφλωση το ένα του μάτι.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοια συμπεριφορά στην περιοχή μας. Τα όρια ανοχής των φιλόζωων στη Μούτελη, απέναντι στους ‘γνωστούς άγνωστους’ έχουν ήδη ξεπεραστεί. Ζητάμε από τον νέο αστυνομικό διευθυντή Ηλείας -αφού πρώτα του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του- να αντιμετωπίσει τις δολοφονίες ζώων, όπως ακριβώς και σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού. Οργανωμένα και με σχέδιο. Γιατί όπως οι έρευνες αποδεικνύουν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, κάποιος που βασανίζει και δολοφονεί ζώα, να επαναλάβει την ίδια συμπεριφορά με ανθρώπους. Για λόγους πρόληψης και μόνο, θα έπρεπε να εξιχνιάζονται οι κακοποιήσεις και οι δολοφονίες αυτές»…

Οι καταγγέλλοντες κάτοικοι της περιοχής υπενθυμίζουν ότι

  • Σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν ότι το ίδιο άτομο που τις κακοποίησε είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιο τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998)
  • Σε άλλη μελέτη αναφέρεται ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι τους.
  • Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των ΗΠΑ, η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!

  • Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο, βρέθηκαν να έχουν κάνει κι άλλα εγκλήματα ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους. (Arluke, A. & Luke, C. 1997).
  • Σε άλλη έρευνα, 99% (!!!) όσων κακοποιήσαν ζώο είχαν καταδικαστεί για άλλα εγκλήματα και το 100% ανθρώπων που είχαν διαπράξει σεξουαλική δολοφονία, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα! Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο, είχαν επιτεθεί σε άνθρώπους. (Clarke, J. P. 2002)
  • Το 63,3 % των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κακοποιήσει ζώα (χώρια αυτούς που δεν το παραδέχονται)(Schiff Louw Ascione, 1999).

Γ.Γ.


Φωτό: Η γάτα ή μάλλον ότι απέμεινε, από μια από τις γάτες που βασανίστηκαν και θανατώθηκαν με φρικτό τρόπο… Το μόνο «αμάρτημα» του ζώου ήταν ότι ήταν πάντα πρόθυμη στα ανθρώπινα χάδια. Ήταν η πιο «χαδιάρα» γάτα της Μούτελης. Ανοικτή στους ανθρώπους… κάπως έτσι φαίνεται ότι κέρδισαν την εμπιστοσύνη της αυτοί που την αποτελείωσαν!

Όλη η επικαιρότητα