Ηλεία

Πύργος: Βελτίωση στην εξυπηρέτηση δημοτών η αστική οδοποιία

Ακούστε το άρθρο

Στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στοχεύει με το έργο της ανακατασκευής του δικτύου της αστικής οδοποιίας η δημοτική αρχή Πύργου, καθώς χθες παρουσιάστηκε η μελέτη του έργου, ύψους 400.000 ευρώ, από τον δήμαρχο Γαβρ. Λιατσή και τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας, Άγγ. Τσίκα και Χαρ. Δημητρακόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης-παρουσίασης, έγιναν γνωστές οι θέσεις παρέμβασης του έργου, οι οποίες περιλαμβάνουν την επισκευή και την αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων οδών, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της κυκλοφοριακής ροής των οχημάτων και τη μείωση των προβλημάτων της καθημερινότητας στους δημότες.

«Είναι μια πολύ καλή μελέτη, προϋπολογισμού 400.000 € από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία καλύπτει βασικές ανάγκες της πόλης, που είχαν πάρα πολλά χρόνια να αναζητηθούν και να βρεθεί διαδικασία επούλωσης τους», δήλωσε αρχικά ο κ. Λιατσής, αποδίδοντας τα εύσημα στον πρώην αντιδήμαρχο Δ. Μπέλτσο για το «λιθαράκι» που έβαλε στο να ξεκινήσει αυτή η μελέτη και στη συνέχεια παρέθεσε το χρονοδιάγραμμα του έργου.

«Μέχρι αρχές Μαΐου θα γίνει η δημοπράτηση. Είναι έργο που δεν έχει τεχνικές δυσκολίες και που θα προκαλέσει εργολαβικό ενδιαφέρον, άρα η πρόβλεψή μας είναι ότι δεν θα έχουμε αναβολές και εμπόδι. Είναι επίσης έργο που θα αναγνωρίσει όλος ο κόσμος ότι είναι άκρως αναγκαίο για την πόλη. Είναι το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας που έχει γίνει τα τελευταία δέκα χρόνια στον Πύργο και για το οποίο κόπιασε να παρουσιάσει τη μελέτη η τενχική υπηρεσία», ανέφερε ο κ. Λιατσής προσθέτοντας ότι στο τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσει η εργολαβία και πως αν μείνει κάτι που είναι εκτός μελέτης, υπάρχουν οι πόροι για να καλυφθεί.

Ενδεικτικά οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις εξής οδούς: Γορτυνίας και Κιλκίς, Μπελούση, Αγησιλάου και Γορτυνίας, Μαθιού και Κοραή, Αγίας Κυριακής, Ρήγα Φεραίου, Φωκίωνος, Καραϊσκάκη, Ιφίτου, Ερυθρού Σταυρού, Μαγνησίας, Τ. Πετροπούλου, Έλληνος Στρατιώτου, Αγ. Δημητρίου, Ιατρίδου, ο κόμβος Ολυμπιονικών και το τμήμα που έχει σχέση με τη Ρήγα Φεραίου, η σ Γορτυνίας με τη συμβολή της οδού Πλάτωνος επί της πλατείας Κύπρου.

«Είναι μελέτη που έγινε ύστερα από επιτόπια εξακρίβωση των πραγματικών αναγκών. Όλος ο προγραμματισμός και η αθόρυβη δουλειά που κάναμε, φαίνεται πλέον καθημερινά και καλύπτει και τον πιο δύσπιστο ότι έγινε με επιμέλεια και ζήλο», σημείωσε ο δήμαρχος Πύργου και επισήμανε ότι υπάρχει και ξεχωριστή μελέτη 250.000 ευρώ για τα τοπικά διαμερίσματα.

Άγγελος Τσίκας

Οι δρόμοι του Πύργου έχουν δεχθεί μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο από τη συνεχή χρήση και απαιτείται συντήρηση, σε μερικούς ανακατασκευή- επισκευή και με αυτό το έργο προσπαθούμε να βελτιώσουμε αστική οδοποιία και ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.

Χαρ/μπος Δημητρακόπουλος

Οι οδοί επιλέχθηκαν με βάση την κρισιμότητά τους, το φορτίο τους, την παλαιότητα τους και πόσο χαλασμένοι είναι σε σχέση με κάποιους άλλους. Αυτό δεν αποκλείει κάποιον άλλον δρόμο που έχει κάποια φθορά, θα προσπαθήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να επέμβουμε και σε περισσότερους από αυτούς τους δρόμους. Η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή, αλλά το έργο θα είναι μόνιμο και ολοκληρώνοντας αυτό το έργο κλείνουμε μια μεγάλη πληγή της πόλης μας.

Όλη η επικαιρότητα