Πύργος: Βγήκαν τα τρακτέρ στην πόλη

Τις δυναμικές κινητοποιήσεις συνεχίζουν  οι αγρότες της περιοχής μας, αφού χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου στην  Εθνική Οδό ενώ στην συνέχεια υπήρξε  πορεία με τα τρακτέρ και αγροτικά οχήματα στην πόλη του Πύργου.

Στα αξιοσημείωτα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την μικρή σχετικά συμμετοχή, κάτι που σχολιάστηκε και από τους ίδιους τους αγρότες , αλλά και το θετικό κλίμα από τους απλούς πολίτες από τα σημεία που πέρασε η μηχανοκίνητη πορεία.

Δεν αντέχουμε άλλο

Ως αγώνα επιβίωσης χαρακτήρισε  τις κινητοποιήσεις  ο Πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  « δυστυχώς   τα βασικά προβλήματα στον αγροτικό κλάδο παραμένουν άλυτα και ζητάμε  άμεσα από το αρμόδιο υπουργείο να λάβει μέτρα  για το αυξημένο κόστος παραγωγής, ειδικά στο θέμα των καυσίμων, το φορολογικό και τις ελάχιστες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα».

«Οι αγρότες βρισκόμαστε  πλέον στα όρια του αφανισμού  αφού το κόστος παραγωγής δεν μπορεί να καλυφθεί με τις υπάρχουσες τιμές των προϊόντων. Βλέπουμε άλλους κλάδους να απολαμβάνουν προνόμια με εγγυημένες τιμές και οι παραγωγοί να είναι στο έλεος των ολιγοπωλίων», ανέφερε και το μέλος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος.

Κάλεσμα για πιο  μαζικές κινητοποιήσεις απεύθυναν προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας  όλοι οι συγκεντρωμένοι αγρότες,  επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η οργή που νιώθει όλος ο αγροτικός κόσμος πρέπει να εκφραστεί με αγώνες, γιατί ότι καταχτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια έγινε μόνο μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων»

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του μέλος της ΟΑΣΗ Αντρέα Νικολούτσου  οποίος ανέφερε ότι μόνο «οι μαζικές κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, σε μία χρονιά που πραγματικά η επιβίωση των αγροτών είναι εξαιρετικά δύσκολη»

Ως αγώνα επιβίωσης χαρακτήρισε  τις κινητοποιήσεις  ο Πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  « δυστυχώς   τα βασικά προβλήματα στον αγροτικό κλάδο παραμένουν άλυτα και ζητάμε  άμεσα από το αρμόδιο υπουργείο να λάβει μέτρα  για το αυξημένο κόστος παραγωγής, ειδικά στο θέμα των καυσίμων, το φορολογικό και τις ελάχιστες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα».

«Οι αγρότες βρισκόμαστε  πλέον στα όρια του αφανισμού  αφού το κόστος παραγωγής δεν μπορεί να καλυφθεί με τις υπάρχουσες τιμές των προϊόντων. Βλέπουμε άλλους κλάδους να απολαμβάνουν προνόμια με εγγυημένες τιμές και οι παραγωγοί να είναι στο έλεος των ολιγοπωλίων», ανέφερε και το μέλος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος

Χαρακτηριστική ήταν και η τοποθέτηση του μέλος της ΟΑΣΗ Αντρέα Νικολούτσου  οποίος ανέφερε ότι μόνο «οι μαζικές κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, σε μία χρονιά που πραγματικά η επιβίωση των αγροτών είναι εξαιρετικά δύσκολη»