Ηλεία

Πύργος: Βραβεύσεις από την Πυροσβεστική – Εκδήλωση που ξεχώρισε

Ακούστε το άρθρο

Σε «οικογενειακό» και άκρως εορταστικό κλίμα, όπως συμβαίνει άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια με ανάλογες εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ο αποκριάτικος χώρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας στο κέντρο «Rifugio» στην περιοχή του Στρεφίου…

Η παρουσία του κόσμου ήταν τεράστια, διασκεδάζοντας μέχρι πρωίας. Υπέροχες γεύσεις φτιαγμένες από το εξαίρετο προσωπικό του κέντρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι, ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν και παραδοσιακοί χοροί από το Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Σύλλογο «Αρχαία Λέτρινα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηλείας Σωτήρης Παπαηλίου θέλησε να σταθεί στον κομβικό ρόλο που παίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην κοινωνία μας, απολαμβάνοντας τη στήριξη και την υψηλή αποδοχή της. Ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για τη δυναμική παρουσία τους  σε κάθε δράση της Ένωσης και ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη βραδιά, παρά τα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα για την παρουσία του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Παρουσίες

Ο κ. Παπαηλίου ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους και τη στήριξή τους στην Ένωση και γενικότερα στις πυροσβεστικές δυνάμεις το βουλευτή Ηλείας Διονύσιο Καλαματιανό, τον εκπρόσωπο του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου, Δημήτρη Δημητρόπουλο, το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο, την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας Αρετή Τέγου, το Γενικό Γραμματέα Δήμου Πύργου Γιάννη Βαρελά, το Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα, τους δημοτικούς συμβούλους Αρχαίας Ολυμπίας Ανδρέα Δημητρόπουλο και Θανάση Χριστόπουλο και φυσικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τον επιτελάρχη Αντιστράτηγο Αλέξη Ράπανο και το συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων, υποστράτηγο Γιάννη Πετρούτσο και το επιτελείο του. το παρόν ακόμα έδωσαν ο διοικητής Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, της Π.Υ. Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος και πλήθος αξιωματικών και πυροσβεστών.

Οι βραβεύσεις

Στο κομμάτι των βραβεύσεων, ο βουλευτής Ηλείας Διονύσιος Καλαματιανός κλήθηκε να απονείμει τιμητική πλακέτα στον Πέτρο Χριστόπουλο, δίνοντας συγχαρητήρια στους υπαλλήλους που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος και προσφέρουν ασφάλεια στους πολίτες χάρη στις επεμβάσεις τους. Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόπουλος όντας λακωνικός θέλησε να ευχαριστήσει την Ένωση για την τιμή που του έκανε να τον βραβεύσει. Δεύτερη τιμητική πλακέτα δόθηκε στον Αρχιπυροσβέστη Δημοσθένη Αγγελόπουλο από το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γεώργιο Γεωργιόπουλο, για την ανιδιοτέλειά του να παραδώσει στις Αρχές πορτοφόλι με λεφτά που βρήκε στο δρόμο. Τέλος, για το σημαντικό τους έργο και την ανάδειξη των καθημερινών προσπαθειών των πυροσβεστών να κρατούν ασφαλή το λαό της Ηλείας από τις πυρκαγιές βραβεύτηκαν τα ΜΜΕ της Ηλείας, με σημαντική παρουσία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή. Για την τηλεόραση της ΟΡΤ την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Παναγιώτης Παυλόπουλος, ενώ για την εφημερίδα «Πατρίς» ο Αντώνης Φώτης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σωτήρης Παπαηλίου τόνισε πως τα ΜΜΕ βρίσκονται πάντα στο πλάι των πυροσβεστών, αναδεικνύουν τα προβλήματά τους και προβάλλουν το έργο τους, χαρακτηρίζοντάς τους «μάχιμους» και ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους. Την απονομή των δημοσιογράφων πραγματοποίησαν ο επιτελάρχης Αντιστράτηγος Αλέξης Ράπανος και ο συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος. Ο κ. Ράπανος ευχήθηκε η φετινή χρονιά να κυλήσει όμορφα και με όσο το δυνατόν λιγότερες πυρκαγιές, ενώ κάλεσε τους πυροσβέστες να δείχνουν καθημερινά την αφοσίωσή τους και την αγάπη τους στην υπηρεσία. Ο κ. Πετρούτσος δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται και πάλι μαζί με άτομα που θεωρεί «αδέρφια», ευχόμενος η νέα χρονιά να κυλήσει όμορφα και χωρίς πολλά ευτράπελα.

Όλη η επικαιρότητα