Βιβλίο

Πύργος: Ξεχωριστή η εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Αγγελικής Νικολούλη

Σε όμορφη και ευχάριστη ατμόσφαιρα παρουσίασε προχθές το απόγευμα στο κατάστημα Public στον Πύργο το νέο της βιβλίο με τίτλο «Έρωτας Φονιάς» η Αγγελική Νικολούλη.

Η Πυργιώτισσα δημοσιογράφος και συγγραφέας, φανερά συγκινημένη που βρέθηκε για μία ακόμα φορά στα πάτρια εδάφη, ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του και αναφέρθηκε στον λόγο που έγραψε το τελευταίο της βιβλίο, που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη σοβαρών και ευαίσθητων κοινωνικών ζητημάτων.

«Επιθυμούσα διακαώς να θίξω ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα τα οποία τα ζω, τα βιώνω έντονα μέσα από την εκπομπή τόσα χρόνια και να περάσω μηνύματα που μας αφορούν όλους. Επέλεξα ξεχωριστές ιστορίες για τα βιβλία μου διότι, δεν τις συναντάς εύκολα και στέλνουν το μήνυμα της αναγκαιότητας να προλαμβάνουμε προβλήματα και όχι μόνο να τα αντιμετωπίζουμε εκείνη τη στιγμή», τόνισε η Αγγελική Νικολούλη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση του «Έρωτα Φονιά».

«Είναι τέσσερις γυναίκες θύματα αλλά δεν είναι μόνο αυτές. είναι και τα παιδιά. Βλέπουμε τη βασική ηρωίδα να μη μιλά και να μην αντιδρά, βλέπουμε το παιδάκι της σε πολύ τρυφερή ηλικία να γίνεται μάρτυρας εγκλήματος και να βλέπει τη μητέρα του να κακοποιείται και να δολοφονείται από τον ίδιο τον πατέρα του. Το παιδί αυτό παρά τη βοήθεια είναι σημαδεμένο και πιστεύω πως αυτό θα το ακολουθεί για όλη του τη ζωή», εξήγησε η δημοφιλής δημοσιογράφος, καταθέτοντας την πολύχρονη εμπειρία στη δημοσιογραφία και κυρίως από τις αποστολές στην επαρχία «η οποία κλείνει τέτοια θέματα πίσω από τους τέσσερις τοίχους».

Ηχηρό μήνυμα για τη βία κατά των γυναικών

«Πρέπει να αντιδρούμε και να ζητάμε βοήθεια. Γιατί ξέρετε το παν είναι αυτή η κλωστή. Σαν κλωστή λεπτή είναι, που χωρίζει τη λογική από την παράνοια. Κι έτσι και σπάσει αυτή μετά από εκεί και πέρα είναι πάρα πολύ αργά. Γι’ αυτό πρέπει να βοηθούμε και να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα», υπογράμμισε η Αγγελική Νικολούλη, παραθέτοντας στοιχεία για τη βία κατά των γυναικών από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας

«Από τον Μάρτιο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2016 η γραμμή 15900 δέχθηκε 26.560 κλήσεις και 350 ηλεκτρονικά μηνύματα. Κατά μέσο όρο οι γυναίκες που έπεσαν θύματα κακοποίησης ήταν ανώτατου μορφωτικού επιπέδου, παντρεμένες και από 24 έως 54 χρόνων. Το 83% των κλήσεων αφορούσαν σε ενδοοικογενειακή βία» σημείωσε η Αγγελική Νικολούλη προβληματίζοντας το κοινό.

Ο δημοσιογράφος της εφ.«Πατρίς», Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, τόνισε για το βιβλίο ότι περιέχει ιστορίες τραγικές που έφτασαν ως απλές εξαφανίσεις στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και πρόσθεσε ότι το βιβλίο συνδυάζει απλότητα, ακρίβεια και υψηλό επίπεδο λεξιλογικού και εκφραστικού πλούτου, ενώ οι παραλληλες αφηγήσεις προσδίδουν ξεχωριστή γοητεία και μαγνητίζουν τον αναγνώστη. Επίσης αναφέρθηκε στη βία κατά των γυναικών, που είναι σημείο αναφοράς στο βιβλίο, και επισήμανε ότι σήμερα δεν πρέπει να σιωπούν διότι υπάρχει ένα σημαντικό κοινωνικό όπλο, η εκπομπή Φως στο Τούνελ και η Αγγελική Νικολούλη, καθότι η εκπομπή έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και στη συνέχεια η Αγγελική Νικολούλη υπέγραψε βιβλία και φωτογραφήθηκε με πλήθος πολιτών. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ολιγόλεπτο βίντεο για το βιβλίο, το οποίο επιμελήθηκε ο γιος της Αγγελικής Νικολούλη, Κων/νος Μουσούλης, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται ως σκηνοθέτης στις ΗΠΑ.

Όλη η επικαιρότητα