Ηλεία

Πύργος: Ξεκίνησε η υποβολή αντιρρήσεων από δικαιούχους κατά των δασικών χαρτών

14860_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Από χθες ξεκίνησε στη Διεύθυνση Δασών η υποβολή αντιρρήσεων από δικαιούχους κατά των δασικών χαρτών που αναρτήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, για τον δήμο του Πύργου, στην ειδική εκδήλωση που έγινε στο δημαρχείο της πόλης, παρουσία του γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μανώλη Αγελλάκα.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο δασολόγος, Αριστείδης Μίχος, μετά την προχθεσινή παρουσίαση των δασικών χαρτών, η Διεύθυνση Δασών, συνέστησε ειδικό γραφείο υποδοχής των πολιτών που θέλουν να υποβάλλουν αίτημα αντίρρησης κατά του δασικού χάρτη για τις περιοχές που τους ενδιαφέρει ενώ ξεκαθάρισε πως τα αιτήματα αντιρρήσεων που θα εξεταστούν στη συνέχεια από ειδική ανεξάρτητη επιτροπή της Διεύθυνσης Δασών, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον χαρακτήρα της κάθε έκτασης και όχι τις ιδιοκτησίες.

Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο κ. Μίχος, εκείνο που πρέπει να προσέξουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αντιρρήσεων η οποία είναι η 4η Φεβρουαρίου 2013 για τους Έλληνες του εσωτερικού και η 22 Φεβρουαρίου 2013, για όσους διαμένουν στο εξωτερικό αλλά διαθέτουν εκτάσεις στην περιοχή όπου αφορά ο δασικός χάρτης.

Μάλιστα όπως τόνισε ο δασολόγος, σε περίπτωση που η παραπάνω ημερομηνία περάσει, τότε η Διεύθυνση Δασών δεν θα δεχθεί καμία αίτηση αντίρρησης κατά των δασικών χαρτών, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου επεξεργάζονται τα στοιχεία δεν θα μπορεί να δεχθεί νέες αιτήσεις.

Ο κ. Μίχος μεταξύ άλλων ανέφερε επίσης πως ήδη η Διεύθυνση Δασών σε συνεργασία με τον δήμο του Πύργου προτίθεται να οργανώσει μια ημερίδα ? παρουσίαση του τρόπου σύνταξης των αντιρρήσεων και τι πρέπει να προσέξει ο κάθε πολίτης για την υποβολή των συγκεκριμένων αιτήσεων ενώ εκεί πρόκειται να συζητηθούν και όλα γενικά τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν το θέμα των αντιρρήσεων κατά του δασικού χάρτη.

Όλη η επικαιρότητα