Ηλεία

Πύργος: Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στο βιολογικό καθαρισμό στον Ροφιά

Μετά από μεγάλη «μάχη» των πυροσβεστικών δυνάμεων και παρά τους δυνατούς ανέμους, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.  
Ακούστε το άρθρο

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο Βιολογικό Καθαρισμό στον Ροφιά, η οποία είχε ωσ συνέπεια να γεμίσει καπνούς και στάχτες η πόλη του Πύργου.

Συγκεκριμένα, μεγάλο μέτωπο φωτιάς ξέσπασε σε περιοχή Βιολογικού Καθαρισμού, στην περιοχή Ροφιάς, ενώ, λόγω του δυνατού ανέμου, έντονοι καπνοί και στάχτες από την πυρκαγιά είχαν διασκορπιστεί και είχαν κατακλύσει την πόλη του Πύργου.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση με καλαμιές και έκαιγε σε τρία διαφορετικά μέτωπα, με το μεγαλύτερο να εκδηλώνεται στο Βιολογικό και τα άλλα δύο κοντά στο Καταράχι και στο Σκουροχώρι, κοντά στην Παναγία. Στο σημείο μετέβησαν ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ επιχείρησαν και εναέρια μέσα.

Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος ,10 οχήματα και 4 Α/Φ, ενώ υπήρξε συνδρομή από αέρος από υδροφόρες ΟΤΑ.

Ωστόσο, μετά από μεγάλη «μάχη» των πυροσβεστικών δυνάμεων και την πολύτιμη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών του νομού, και τα τρία μέτωπα της φωτιάς τέθηκαν υπό έλεγχο.

Όλη η επικαιρότητα