Ηλεία

Πύργος: Υπό κατάληψη τα λύκεια της πόλης

Σε ρυθμό καταλήψεων έχουν μπει τέσσερα Λύκεια της Ηλείας και συγκεκριμένα το 1ο, 2ο και 3ο Λύκειο Πύργου και το ΕΠΑΛ Κρεστένων…

Οι λόγοι της κατάληψης;

Στο 1ο Λύκειο Πύργου οι μαθητές διαμαρτύρονται κυρίως για το στεγαστικό, αφού οι λυόμενες αίθουσες «μπάζουν» νερά, ενώ ακόμη υπάρχει πρόβλημα με το στέγαστρο και με την απομάκρυνση των μπασκετών.

Επίσης οι μαθητές ζητούν και έναν σχολικό τροχονόμο για τον δρόμο έξω από το σχολείο.

Στο 2ο Λύκειο Πύργου τα προβλήματα είναι ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί οι καθηγητές για την πενταήμερη, ενώ υπάρχει και έλλειψη καθηγητή σχεδίου.

Στο 3ο Λύκειο Πύργου οι μαθητές θέλουν να επισκευαστούν οι ακατάλληλες μπασκέτες, ενώ έχουν πρόβλημα και με τη συγχώνευση τμημάτων στην Α και Β΄τάξη με αποτέλεσμα να μην γίνονται εργαστήρια, ενώ υπάρχει και η έλλειψη φυσικού που δημιουργεί όπως λένε προβλήματα στην γ’ τάξη ενόψει πανελληνίων.

Τέλος στο ΕΠΑΛ Κρεστένων η κατάληψη γίνεται για το πρόβλημα που υπάρχει με την μεταφορά των μαθητών από την Καλλιθέα και τις Αμυγδαλιές.

Τι λένε οι μαθητές

Ο μαθητής του 3ου Λυκείου Πύργου Ν.Α. δήλωσε σχετικά με την κατάληψη που κάνουν στο σχολείο τους.

«Προχωρήσαμε σε κατάληψη του σχολείου μας, αφού οι μπασκέτες έχουν κριθεί ακατάλληλες και ζητάμε την επισκευή τους. Όχι να τις ξηλώσουν όπως έχει ήδη γίνει σε ένα άλλο σχολείο του Πύργου, και δεν έχουν επιστρέψει, αλλά να τις επιδιορθώσουν κατάλληλα για να μπορούμε να τις χρησιμοποιούμε».

Ο μαθητής του 2ου Λυκείου Πύργου Α.Δ. από την πλευρά του τόνισε για την κατάληψη.

«Κάνουμε κατάληψη διότι δεν είναι εξασφαλισμένοι οι καθηγητές της πενταήμερης, που θα έπρεπε να είναι, ο αντικαπνιστικός νόμος δεν θα έπρεπε να εφαρμόζεται μόνο από τους μαθητές, αλλά και τους καθηγητές, ενώ δεν έχουμε καθηγητή σχεδίου. Έχουμε κάνει κατάληψη την Δευτέρα και την Τρίτη και θα δούμε αν θα συνεχίσουμε και την Τετάρτη.

Τι λέει ο κ. Δημητρέλλος

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Δ/Βαθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βασίλης Δημητρέλος ανέφερε για τις καταλήψεις.

«Δεν έχουν πάρει μεγάλη έκταση οι καταλήψεις, αφού έχουμε τέσσερα λύκειο που είναι υπό κατάληψη. Δεν θα έλεγα ότι αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο, εμείς όμως ακούμε τα αιτήματα των παιδιών».

Όλη η επικαιρότητα