Ηλεία

Πύργου-Πατρών: Νεκρός 39χρονος στο δρόμο-καρμανιόλα – Άφησε πίσω του ενός έτους αγοράκι!

Ακούστε το άρθρο

Και οι Ηλείοι χάνονται σε ένα απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο – «Τώρα ο δρόμος»

 

Πατέρας ενός αγοριού μόλις ενός έτους είναι ο άτυχος 39χρονος Ν.Γ., που το βράδυ της Παρασκευής βρήκε τραγικό θάνατο, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στο 63ο χλμ. της  νέας εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Ανδραβίδας. Κι όλα αυτά σε έναν δρόμο, σε μια εθνική οδό… «διεθνή αυτοκινητόδρομο» κατά τ΄ άλλα,  που αποτελεί «καρμανιόλα» και σίγουρα δεν συνάδει με τις σημερινές απαιτήσεις και όρους ασφαλείας οδηγών και πεζών.

Ο 39χρονος πατέρας του μικρού παιδιού  ήταν κάτοικος Λεχαινών και περπατούσε στον δρόμο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε μια 45χρονη, η οποία σοκαρισμένη είπε στους αστυνομικούς, ότι  τον είδε ξαφνικά μπροστά της μέσα στο σκοτάδι  και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας. Ο 39χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Από το Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας, διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο δυστύχημα.

«Θυσία» οι πολίτες…

Όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες  ωστόσο, ακόμη και οι επιπτώσεις του ανθρώπινου λάθους, οδηγών και πεζών, θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων, εάν είχε κατασκευαστεί ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο, εάν η Ολυμπία Οδός έφτανε στην Ηλεία και συνέχιζε μέχρι την Μεσσηνία.

Αντί αυτού, οι πολίτες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν έναν δρόμο, έργο δεκαετιών, χωρίς σημαντικές συντηρήσεις, διαβάσεις πεζών, επαρκή σηματοδότηση και βέβαια με έλλειψη φωτισμού στα περισσότερα τμήματα του!

Κι όλα αυτά, που επί  μια 20ετία και πλέον μιλάμε αρχικά για Ιόνια Οδό, στη συνέχεια για Ολυμπία Οδό, για χαράξεις δυτικές, για χαράξεις ανατολικές, έργα τοποθετημένα πάντα στις καλένδες, κατακερματισμένα ενίοτε, με την ουσία να παραμένει μια: δεκάδες θύματα, θυσία  στην άσφαλτο, δεκάδες σπίτια να «κλείνουν», ελλείψει πολιτικής βούλησης διαχρονικά, για ένα κεφάλαιο, για ένα έργο, που θα σώσει ζωές…

Σε μια χρονική συγκυρία που τα θύματα στην περιβόητη… Νέα – τραγική ειρωνεία-  Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, ολοένα και αυξάνονται, που οι συνδετήριοι δρόμοι με αγροτικές οδούς δεν ξεχωρίζουν παράλληλα της… εθνικής οδού, σε μια περίοδο που και πάλι το ζήτημα της συνέχισης της Ολυμπίας Οδού είναι στο προσκήνιο από τους τοπικούς παράγοντες της Ηλείας και δικαίως.

Δυναμική διεκδίκηση είναι αυτό που απομένει και έργο, για κάτι που δικαιωματικά ανήκει σε όλους τους Ηλείους, σε όλους τους γειτονικούς νομούς, στο μόλις ενός έτους αγοράκι από τα Λεχαινά που δεν θα θυμάται ποτέ τον πατέρα του…

Όλη η επικαιρότητα