Αχαϊα

Η πύρινη κόλαση στη Δυτική Αχαΐα και οι κρίσιμες ώρες στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα – Για να σωθούν μεταφέρθηκαν εικόνες και ιερά κειμήλια

Ακούστε το άρθρο

Μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος οι ιερές εικόνες και τα κειμήλια της Μονής του Αγίου Νικολάου Σπάτα, όπως αποκαλύπτει ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου που βρέθηκε και σε αυτό το μέτωπο της φωτιάς το απόγευμα της Παρασκευής.

«Το μοναστήρι κινδύνευσε. Και αμέσως εδόθη εντολή να μεταφερθούν όλα τα ιερά κειμήλια και οι εικόνες και άλλα πράγματα σε ασφαλές μέρος. Ευτυχώς η έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής με εναέρια μέσα έσωσε τα χωριά μας και τα μοναστήρια μας. Δεν μπορώ να σκεφτώ τί θα είχε γίνει σε διαφορετική περίπτωση», σημειώνει ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας.

Ο Χρήστος Νικολάου μετέβη με το δικό του αυτοκίνητο στο μέτωπο του Σαντομερίου, οδηγώντας ο ίδιος. Στη συνέχεια πήγε στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα, όπου εκεί μας εξηγεί ότι ήταν δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση για το Μοναστήρι.

«Ευτυχώς δεν είχαμε χειρότερα. Όμως δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής υπηρεσίας σε όλες τις βαθμίδες στην Αχαία και την Ηλεία απ όπου ήρθαν πυροσβεστικά. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές του ΣΕΔΙΠ, τους εργαζόμενους στον δήμο, την πολιτική προστασία και όλους όσοι έσπευσαν να βοηθήσουν», καταλήγει ο κ. Νικολάου τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η βοήθεια του δότη του δήμου που φέρει 22 τόνους νερού, από την οποία εφοδιάζονται και πυροσβεστικά οχήματα.

dytikanea.gr

Όλη η επικαιρότητα