Ηλεία

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Διάσελλα – Κάηκαν δύο στρέμματα δάσους (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Τέταρτη κατά σειρά πυρκαγιά μέσα σε μόλις επτά ημέρες εκδηλώθηκε σε περιοχή της πρώην επαρχίας Ολυμπίας χθες το μεσημέρι, αλλά και πάλι οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας κατάφεραν να αποτρέψουν την εξάπλωσή της. Χθες οι πύρινες φλόγες απείλησαν δασική έκταση στα Διάσελλα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στη θέση «Παπα-ράχη», όμως η άμεση επέμβαση οχήματος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με τον πρόεδρο της ΤΚ Διασέλλων και εθελοντή Κ.Βασιλακόπουλο, και η κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής περιόρισαν τις στάχτες και σε μόλις δύο στρέμματα δάσους.

Στο σημείο επιχείρησαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα από Πύργο, Κρέστενα και Ολυμπία, με 17 άνδρες και επικεφαλής τον διοικητή της ΠΥ Πύργου, Γιάννη Πετρούτσο, καθώς και οχήματα του δήμου, ενώ έγινε κα ρίψη από αεροσκάφος πετζετέλ (PZL). Παρότι το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι περίπου 500 μέτρα μακριά από τα Διάσελλα και σε ορεινό και δυσπρόσιτο σημείο, οι πυροσβέστες της Ηλείας ενήργησαν αστραπιαία και συντονισμένα αποτρέποντας την επέκτασή της.

Σημειώνεται ότι είναι η τέταρτη φωτιά που ξεσπά από την περασμένη Τετάρτη στη ζώνη που ξεκινά από την Ολυμπία και καταλήγει στη Νέδα. Η πρώτη –και σοβαρότερη ως τώρα- ηταν πριν από οκτώ ημέρες κοντά στο φράγμα του Αλφειού, η οποία έκαψε περίπου 80 στρέμματα δάσους και αγροτικής έκτασης, η δεύτερη στους Κρουνούς, η τρίτη στο Δραγώγι και η τέταρτη χθες. Όλα αυτά και ενώ η εβδομάδα ολοκληρώνεται χωρίς κάποια θετική ένδειξη ακόμα για το ελικόπτερο Έρικσον.

Όλη η επικαιρότητα