Ηλεία

Εμπρηστές «χτύπησαν» το δάσος Θινών – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ακούστε το άρθρο

Σε εμπρησμό παραπέμπουν τα πρώτα στοιχεία για την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, σε δασική έκταση στις Θίνες Βαρθολομιού και αν δεν υπήρχε έγκαιρη επέμβαση η φωτιά θα προκαλούσε τεράστια καταστροφή.

Η φωτιά ξέσπασε στη θέση «σκουπιδότοπο» χώρος που προ ημερών είχε καθαρισθεί από χόρτα και άλλα υλικά από υπηρεσίες του Δήμου Πηνειού.

Στο σημείο έσπευσαν έγκαιρα  και επιχείρησαν 38 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από την 6η ΕΜΑΚ και 2 αεροσκάφη τύπου “PZL”.  Τα οχήματα ήταν από τις ΠΥ Αμαλιάδας, Πύργου, Λεχαινών, Πατρών, Αιγίου και Μεσολογγίου. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνιζε ο Περιφερειακός Διοικητής αρχιπύραρχος Ρουμελιώτης Νικόλαος. Παρόντες ο διοικητής ΠΥ Πύργου πύραρχος Βασίλης Σολδάτος και ο διοικητής της ΠΥ Λεχαινών Αργύρης Φαλίδας.

Το έργο των δυνάμεων συνέδραμαν αποφασιστικά η εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης «Ο Πηνειός», και το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Πηνειού με οδηγό τον αντιδήμαρχο Νίκο Μαφρέδα. Ο δήμος διέθεσε και το JCB ενώ προσεφέρθηκαν και δύο ιδιώτες με τα τρακτέρ τους. Σημαντική ήταν και η συνδρομή της δημοτικής συμβούλου Χριστίνας Βρυώνη και της τοπικής συμβούλου Ντούγκα Αγγελικής.

Μαρίνος: Έγκαιρη επέμβαση

Από την πρώτη στιγμή έφθασε στο σημείο και ο  δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Κολοκατίνη. «Ήταν σωτήρια η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, τόσο των επίγειων όσο και των εναέριων. Άμεσα και τα αντανακλαστικά του Δήμου Πηνειού με τα πυροσβεστικά οχήματα να καταφθάνουν στην εστία σε χρόνο κρίσιμο για την πορεία της πύρινης λαίλαπας. Τους ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τους ιδιώτες που διέθεσαν και τους ελκυστήρες και  την εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης», δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος. Η φωτιά κατασβέστηκε τελικά λίγο πριν τις έξι το απόγευμα. Στο χώρο παραμένει πυροσβεστική δύναμη.

Όλη η επικαιρότητα